Slagwerkgroep of Drumband?

De termen ‘drumband’ en ‘slagwerkgroep’ worden nogal eens door elkaar gebruikt. Dat is geen ramp, maar hoe zit dat nu precies? Onder slagwerk worden de muziekinstrumenten verstaan die je met een slagtechniek bespeelt. Denk aan trommels en bekkens, deze instrumenten hebben geen specifieke toonhoogte, maar door de variatie van de verschillende slagwerkinstrumenten ontstaat het verschil in toon.

 

Het onderscheid tussen een drumband en een slagwerkgroep is dat er onder de naam slagwerkgroep veel meer instrumenten passen. Bij een drumband draait het vooral om trommels, en bij een slagwerkgroep zijn er ook effectinstrumenten en melodisch slagwerk. Denk hierbij aan de buisklokken, marimba xylofoon of percussie instrumenten als de vibra-slap. Om die diversiteit te benadrukken spreken we bij De Heerlijkheid Hoogmade over een slagwerkgroep.


Muziek maak Je met Elkaar

De slagwerkgroep heeft een eigen repertoire, maar speelt ook mee met het orkest . Zo maken we samen muziek tijdens alle concerten van DHH. Door het jaar heen geeft de groep diverse concerten in de gemeente Kaag & Braassem, tijdens jaarlijkse evenementen of bij bevriende verenigingen.

 

We spelen swingende muziek en maken gebruik van meerstemmige, melodische instrumenten zoals de xylofoon. Enkele nummers die de slagwerkgroep speelt zijn: El Condor Pasa, In the Air tonight en My Heart will go on

 

Meer zien en horen? Houd onze Facebookpagina in de gaten of check onze agenda.

Instructeur

 

 

Bert Slingerland is sinds 2014 de instructeur van onze slagwerkgroep. Bert woont in Alblasserdam en is instructeur bij een aantal slagwerkgroepen in Zuid-Holland. Al op negenjarige leeftijd is hij begonnen als tambour bij de muziekvereniging in Alblasserdam. Nadat hij 2003 de opstapcursus instructeur slagwerkgroepen bij het CVA te Tilburg heeft gevolgd, is hij docent bij een aantal slagwerkgroepen in Alblasserdam en Hoogblokland.

 

<quote van Bert>

 

Repetities

De slagwerkgroep oefent elke donderdagavond van 20.00 tot 22.00 in Clubgebouw ‘Drieluik’ in Hoogmade.

 

Wil je slagwerk leren spelen of gewoon eens komen kijken of je dit leuk vindt? Kom dan gezellig eens langs, er is tijdens de repetitieavonden altijd iemand aanwezig die je meer over de vereniging kan vertellen, of neem gerust contact met ons op.