De Vereniging


DHH staat voor De Heerlijkheid Hoogmade. Wij zijn een enthousiaste muziekvereniging die door muziek voor gezelligheid en verbondenheid zorgt in Hoogmade, maar ook in de rest van de regio. Onze club bestaat uit een orkest en slagwerkgroep.

 

Je kunt bij ons terecht om muziek te luisteren of te maken. Zelf organiseren we een aantal concerten door het jaar heen, zowel in Woubrugge als Hoogmade. Ook sluiten we aan bij lokale evenementen. Zelf eens komen luisteren bij zo’n optreden? In onze agenda zie je direct welke optredens er op het programma staan. Of like onze Facebookpagina en blijf op de hoogte van al het nieuws van DHH!

 

Heb je interesse om zelf mee te spelen?

Kom dan eens kijken en luisteren bij een repetitie. Voor vragen of meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. Meer informatie over de vereniging >>

 


Orkest

Het Orkest van De Heerlijkheid Hoogmade bestaat uit 40 leden, waarbij bijna alle instrumenten vertegenwoordigd zijn, van saxofoon tot basgitaar. Onder leiding van een professionele dirigent, Ton van Overdam, speelt dit orkest muziek geschikt voor alle leeftijden. Van klassiekers uit de muziekgeschiedenis, filmmuziek, tot musicalmuziek.

Naast alle blazers in het orkest is er een taak weggelegd voor de drums, percussie en gitaren.  Zij zijn de basis voor het tempo van het muziekstuk en geven het geheel meer 'body'.

Met deze gezellige groep mensen oefenen wij elke dinsdagavond. Tijdens de repetities is er aandacht voor de techniek, maar ook voor het maken van muziek door middel van dynamiek, stemming en toon. Daarnaast is het vooral belangrijk om een leuke avond met elkaar te hebben. Na afloop is er altijd tijd voor een drankje aan de bar

 

Meer weten over het orkest of heb je interesse>>>

 

Slagwerkgroep

Onze slagwerkgroep bespeelt allerlei slagwerkinstrumenten van xylofoon, pauken tot verschillende soorten drums. Door de verschillende melodische instrumenten is onze muziek gevarieerd, met veel nieuwe composities en mogelijkheden voor de groep enthousiaste muzikanten. Zo zijn de muziekstukken aantrekkelijk om te (leren) spelen en om naar te luisteren.

 

Jaarlijks ondersteunt de slagwerkgroep alle concerten van de vereniging. Hierbij spelen we nummers samen met het orkest, maar we hebben ook een eigen concertprogramma. Soms komt er wel een mars voorbij, maar we richten ons vooral op muziek die een breed publiek aanspreekt met ritmes en melodieën waarbij je vanzelf zult meeswingen.

 

Meer weten over de slagwerkgroep of heb je interesse >>>