Het Orkest


Het orkest van De Heerlijkheid Hoogmade bestaat uit 40 enthousiaste leden, onder leiding van dirigent Ton van Overdam.

 

DHH gaat graag met z’n tijd mee en past zich als vereniging aan aan de wensen van de leden én het publiek. Onze muzikanten spelen een uitgebreid repertoire aan stukken die uitdagend zijn om onder de knie te krijgen en een breed publiek aanspreken. Saaie werken of langdradige marsen ga je bij ons dan niet meer horen (of spelen). Daarnaast lopen we ook niet meer marcherend door de straten, maar presenteren ons als podiumorkest.. We hebben niet voor niets de slogan 'je moet er blij van worden'!

 

Om mensen gemotiveerd te houden hebben we stukken in ons repertoire die aantrekkelijk zijn om te spelen én voor het publiek interessant om te luisteren. Denk aan klassiekers uit de pop-muziek zoals de bekendste nummers van Stevie Wonder, Amy Winehouse  en the Beach Boys, maar ook ABBA en the Beatles komen voorbij.OPtredens In De Regio

Natuurlijk treden wij als vereniging graag op. Maar het marcheren door de straten hebben we vervangen voor optredens in een moderner jasje. We sluiten  graag aan bij lokale evenementen en geven ieder jaar een voorjaars- en een najaarsconcert, maar ook tijdens andere feestdagen of speciale evenementen zorgen wij graag voor wat extra gezelligheid. Zoals bijvoorbeeld langs de route van de jaarlijkse Poldertocht, Leidse Marathon en Woubrugse Waterdagen.

 

Het orkest van DHH treedt ook regelmatig op samen met koren of bands. Voor onze kerstconcerten zoeken we jaarlijks een samenwerking op met koor of solist. Daarnaast hebben we ook op het podium gestaan met lokale bands als Late or Never en Komen Lopen

 

Bekijk onze agenda voor alle aankomende optredens of like onze Facebookpagina om op te hoogte te blijven.

 Het Opleidingsorkest

Om te zorgen dat er ook in de toekomst genoeg orkestleden zijn, hebben wij een speciaal opleidingsorkest voor onze jongste leden. Als leerlingen ongeveer een halfjaar tot een jaar les hebben gehad op hun instrument kunnen ze beginnen met het samenspelen in ons leerlingenorkest. Zo worden kinderen wegwijs gemaakt in het musiceren in orkestverband.

 

Er wordt gevarieerde muziek gespeeld, die aansluit bij het niveau en de belevingswereld van de leerlingen. Hierdoor worden de leerlingen optimaal gemotiveerd om zo snel als mogelijk bij de harmonie 'in te stromen'. Dit leerlingenorkest staat onder leiding van Peter Wolvers. 

meer over opleidingenLid Worden van het Orkest?

Wil je meer weten over onze vereniging, weten hoe je lid kunt worden, of wil je gewoon eens komen kijken? Neem dan contact op met onze secretaris Alice van der Meer of Anneke Hoogenboom voor de jeugdopleidingen.

 

Tijdens de repetitieavonden kun je ook gewoon langs komen in clubgebouw Drieluik in Hoogmade. We repeteren op dinsdag en beginnen om half 8.