Oud papier inzameling Hoogmade

Elke tweede zaterdag van de maand is er in Hoogmade gelegenheid tot het inleveren van oud papier.

 

Waar wij tot voorkort met onze inzamelpartner Renewi huis aan huis in Hoogmade het oud papier ophaalden, hebben we in samenwerking met Renewi moeten besluiten dat dit niet langer uitvoerbaar is. Door de maatregelen die vanuit de overheid zijn genomen om verdere verspreiding van het Corona virus te voorkomen, komen wij niet langer het papier ophalen.

 

Wij zijn ons ervan bewust dat jullie vanuit milieu oogpunt, maar ook in het kader van de kosten graag het oud papier willen blijven scheiden. Daarnaast steunen jullie hiermee ook onze vereniging. De vergoeding die wij krijgen wordt namelijk gebruikt voor de opleiding van nieuwe leerlingen en de aanschaf van instrumenten.

 

Daarom hebben we met Renewi een alternatief plan uitgewerkt, zodat in Hoogmade toch oud papier ingezameld kan worden. Op de vaste inzameldag, de tweede zaterdag van de maand, worden in/rond Hoogmade een aantal containers geplaatst, waar ’s morgens tussen 09:00 en 12:00 uur oud papier aangeleverd kan worden. Wij komen dus niet meer bij jullie langs, maar verwachten dat jullie het papier aanleveren bij de container. 

 

 

De containers worden op de volgende locaties neergezet:

 1. van Klaverweijdeweg (thv volkstuinen)
 2. Van Alcmaerlaan (thv Schoollaan)
 3. Graaf Willem 2 laan (thv Poelgeestlaan)
 4. Vlietpark

 

De containers worden iedere tweede zaterdag van de maand in de ochtend geplaatst, en rond het middaguur (12:00) verwijderd. Bij de containers zal tussen 9:00 uur en 12:00 uur een vrijwilliger van de muziekvereniging klaarstaan. Om 12:00 worden de containers afgesloten, waarna aanbieden van oud papier niet meer mogelijk is. Uiteraard houden we bij de inzameling de maatregelen van de overheid aan; Afstand van 1,5 meter en blijf thuis als je klachten ervaart. Daarnaast zijn de containers geen plaatsen voor het uitwisselen van het laatste dorpsnieuws. Wel willen we je vragen te denken aan de buren die kwetsbaar of minder goed ter been zijn; wellicht hebben zij ook al een doos met oud papier klaar staan?

 

NB. Ook voor de andere dorpen in onze gemeente gaat de oud-papierinzameling veranderen. Op de achtergrond werken alle huidige inzamelpartners met de gemeente Kaag & Braassem aan een alternatief, waarvan verwacht wordt dat deze na de zomer van kracht wordt. Tot die tijd blijft deze alternatieve inzamelmethode van kracht voor Hoogmade.


Inzameldagen 2020

 • 11 april  
 • 9 mei  
 • 13 juni
 • 11 juli  
 • 8  augustus  
 • 12 september
 • 10 oktober  
 • 14 november  
 • 12 december

Wat hoort er wel bij het oud papier?

Kranten, tijdschriften, briefpapier, reclamedrukwerk, folders, broodzakken, bonnetjes, treinkaartjes, cadeaupapier, enveloppen (ook venster), kartonnen en papieren verpakkingen, eierdozen, boeken, telefoongidsen, kopieer- en faxpapier 

 

Wat hoort er niet bij het oud papier?

Melk- en sappakken, kartonnen bekertjes en borden, nat en vuil papier (koffiefilters, wc-papier, keukenrollen, tissues), behang, foto’s, gebitumineerd papier (isolatie van leidingen), carbonpapier, doordrukpapier