Nieuws


Voorjaarsconcert DHH

Slagwerkgroep, orkest en leerlingen van De Heerlijkheid Hoogmade laten van zich horen in Hoogmade. Cultureel centrum 'De Schuur' (Schoollaan 2, Hoogmade) wordt hiervoor omgebouwd tot volwaardige gehoorzaal met podium.

 

Het programma loopt uiteen van Coldplay en Abba tot een medley met nummers van Ed Sheeran. Het concert wordt uitgevoerd door het orkest en de percussiegroep onder

leiding van Ton van Overdam. Een afwisselende avond wordt gegarandeerd! Tussen de programma's is er ruimte voor het leerlingensemble onder leiding van Peter Wolvers.

 

Na afloop is de bar uiteraard geopend, en in de pauze worden loten verkocht voor een verloting ten gunste van de vereniging.Aanvang van het concert is 20:00, de zaal is open vanaf 19:30.

16 december: Sing in concerten DHH

 

Na het succes van afgelopen jaren, organiseert muziekvereniging De Heerlijkheid Hoogmade dit jaar opnieuw twee unieke kerstconcerten met een groot gelegenheidskoor. De concerten zijn op zondag 16 december: ‘s middags in Woubrugge en ‘s avonds in Hoogmade.

 

 

 

Het wordt een bijzondere “Kerst-Sing-in”, met Engelse kerst-popsongs en Nederlandse kerstmuziek die iedereen kent. Het orkest van DHH begeleidt hierbij een gelegenheidskoor. Dit voor de gelegenheid samengestelde koor, bestaat uit enthousiaste zangers en zangeressen die speciaal voor deze concerten met het orkest hebben gerepeteerd. Op het programma staan veel bekende Nederlandstalige- en Engelstalige nummers. Van traditioneel tot modern, luisteren en meezingen. Kortom; voor ieder wat wils.

 

 

 

Zet 16 december in je agenda om te komen luisteren. Het eerste concert start om 13:30 in Woubrugge (Dorpskerk aan de Comriekade 7). ‘s Avonds om 19:00 wordt het concert herhaald in Hoogmade (OLV Geboortekerk aan de Kerkstraat 57). In Hoogmade treedt voorafgaand aan het concert van 18:40 tot 19:00 het leerlingenorkest op. Voor beide concerten is de entree gratis.

 

Kersteditie 2018

 

Aan het eind van het jaar brengt muziekvereniging De Heerlijkheid Hoogmade traditiegetrouw een Kersteditie uit. Met deze presentatiegids geven we een indruk van onze vereniging aangevuld met nieuws van andere verenigingen uit Hoogmade. Deze brochure wordt mogelijk gemaakt door een groot aantal adverteerders uit de omgeving en wordt met zorg samengesteld door onze commissie bestaande uit André, Anneke, Henk en Peter.

 

Naast de gedrukte versie, kan je dit jaar ook de digitale versie bekijken vanaf onze website.

 

Download
Kersteditie 2018
Kersteditie2018_Final.pdf
Adobe Acrobat document 5.3 MB

0 Berichten

140 jaar ervaring gehuldigd

 

140 jaar ervaring gehuldigd bij DHH

 

Hoogmade - Afgelopen zaterdag 3 november werden tijdens het najaarsconcert van Koninklijke muziekvereniging De Heerlijkheid Hoogmade een drietal jubilarissen in het zonnetje gezet.

 

 

 

Voor een volle zaal in cultureel centrum ‘De Schuur’ te Hoogmade startte de slagwerkgroep van DHH de muzikale avond onder leiding van instructeur Bert Slingerland. Zij hadden gewerkt aan een volledig nieuw repertoire, waarmee de slagwerkgroep muzikaal en melodisch goed voor de dag kwam. Voor het leerlingenorkest gedirigeerd door Peter Wolvers de muzikale avond vervolgde, werden de eerste twee jubilarissen gehuldigd. Erwin Loggen is dit jaar 25 jaar lid en Andre van der Voorn zelfs 40 jaar. Beide heren zijn op jonge leeftijd begonnen bij DHH en maken nog steeds met veel plezier wekelijks muziek in Hoogmade. Erwin op hoorn, André op bastuba maar beide stappen binnenkort over op trombone.

 

 

 

Voor de pauze werd Siem van der Endt gehuldigd wegens zijn 75 jarig lidmaatschap bij de vereniging. Bijbehorend insigne werd door zijn vrouw Jo op zijn revers gespeld. Siem is in 1943 lid geworden van de vereniging en gestart op klarinet. Al vrij snel is hij daarna overgestapt op bastuba, die hij nu nog steeds met veel plezier bespeeld. Aan de hand van een foto collage werd het publiek mee terug genomen in de tijd. Om het jubileum van Siem extra feestelijk te maken, trakteerde de familie alle aanwezigen op gebak tijdens de koffiepauze.

 

 

 

Na de pauze sloot het orkest, onder leiding van Ton van Overdam de muzikale avond af. Het eerste nummer dat het orkest uitvoerde samen met de slagwerkgroep, was de Feestmars, uitgezocht door Siem. Omdat dit nummer als verrassing op het programma stond en zonder Siems’ weten was voorbereid, kon hij tussen het publiek genieten van deze mars. Hierna vervolgde het orkest, inclusief de jubilaris, het programma met populaire, herkenbare nummers.

 

 

 

Sing in 16 december

 

Muziekvereniging DHH organiseert op 16 december opnieuw een kerst Sing-in, waarin het orkest met een gelegenheidskoor optreedt in Woubrugge en Hoogmade. Iedereen kan zich opgeven voor dit koor, waarbij ervaring geen vereiste is. Er gaan een drietal repetities vooraf aan de concerten om het koor klaar te stomen voor het concert, en koor en orkest aan elkaar te laten wennen. Deze repetities vinden plaats in clubgebouw Drieluik te Hoogmade, op dinsdagavond 27 november, 4 december en 11 december. Aanmelden kan via kerst@deheerlijkheidhoogmade.nl.

 

Najaarsconcert

Op zaterdag 3 november bent u weer van harte welkom bij het jaarlijkse Najaarsconcert van ‘De Heerlijkheid Hoogmade’.

 

Er zullen optredens worden verzorgd door:
- De slagwerkgroep olv Bert Slingerland
- Het leerlingenorkest olv Peter Wolvers
- Het orkest olv Ton van Overdam

 

Tijdens deze avond zal een gevarieerd programma worden
opgevoerd met onder andere stukken van Mozart, de recent
overleden Charles Aznavour, de populaire Britse band Coldplay en stukken uit de musical ‘Jesus Christ Superstar’.

 

Het concert vindt plaats in cultureel centrum de Schuur aan de Schoollaan 2 te Hoogmade. Aanvang 20:00, zaal open vanaf 19:30.


U komt toch ook?!

DHH treedt op tijdens Groene Hart Matinee Langeraar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 16 september vindt voor de 8e keer het muzikale evenement Het Groene Hart Matinee in de Adrianuskerk te Langeraar plaats. Naast DHH treden verschillende koren uit het Groene Hart op. DHH opent het Matinee om 13:00 uur. Toegangskaarten kosten €5,00 per stuk. Koop je deze kaarten via DHH, dan komt een deel van de opbrengst van de kaartverkoop ten gunste aan onze vereniging. Kinderen t/m 12 jaar gratis.

Voor kaarten mail snel naar: info@deheerlijkheidhoogmade.nl of bel: 071-5896562

Monumentendag; 200 jaar Protestantse gemeente Hoogmade

Op zaterdag 8 september 2018 staat het Dorpskerkje aan de Does centraal, omdat de protestantse kerkgemeenschap deze dag haar 200 jarig jubileum viert.

Een van de activiteiten is een braderie/bazaar van 10:00 - 14:00 uur in en rond het kerkgebouw aan de Vissersweg 1A. Er zijn verschillende leuk ingerichte markt kraampjes en er is koffie met gebak. In het kerkgebouw is een expositie ingericht, en in het kader van de open monumentendag kan iedereen het interieur van de kerk beter leren kennen.

 

Vanaf 12:00 treedt muziekvereniging De Heerlijkheid Hoogmade op tijdens de braderie.

Rabo fietsdag

 

Zondag 24 juni: RABO Fietssponsortocht

 

Evenals voorgaande jaren organiseert de Rabobank door de dorpen van het Groene Hart – Noord een fiets sponsortocht. Door deel te nemen aan deze fietstocht kunt u een vereniging uit de omgeving sponsoren.

 

Muziekvereniging De Heerlijkheid Hoogmade verzorgt hierbij de stempel en verzorgingspost in Hoogmade. Deze stempelpost is bij ons clubgebouw Drieluik aan de Kerkstraat 51.

 

’s Middags vanaf 14:00 uur laat het orkest van DHH van zich horen, maar de gehele dag (vanaf 08:30 tot 16:00) is er een verzorgingspost ingericht op het plein.

 

 

 

U bent van harte welkom. U kunt uiteraard ook gaan fietsen voor een vereniging, bijvoorbeeld DHH (inschrijfnummer 25). In Hoogmade kan er gestart worden voor de 20, 40 en 60 kilometer fietstocht. Er kan helaas niet gestart worden voor de route van 100 km. 


 

Koningsdag Hoogmade

Vrijdag 27 april a.s. is het dan zover. De 4e editie van Koningsdag.


Natuurlijk draagt de Muziekvereniging van Hoogmade hier zijn steentje graag aan bij.
Dit doen wij door om 10.15 uur te beginnen met een mini-concert bij het plaatselijke restaurant ‘Kom Eten’ waarbij wij ook het ‘Wilhelmus’ opvoeren bij binnenkomst van alle versierde fietsen waarna om 10.40 uur een prijsuitreiking volgt.

 

In aanloop van Koningsdag, en op de rest van de dag zelf worden door diverse andere verenigingen in Hoogmade activiteiten georganiseerd. Zie voor het volledige programma de website;


http://www.maximaalcomite.nl/