Nieuws

COOP statiegeldactie opbrengst

 

 

 

Afgelopen week hebben onze trotse leden (v.l.n.r.) Anneke, Eline en Valerie een waardebon uitgereikt gekregen van de COOP Hoogmade. Deze waardebon is het mooie resultaat van de statiegeldactie in maart. Iedere bezoeker van de COOP kon daarbij zijn of haar statiegeldbon doneren, waarna de COOP het bedrag verdubbelde. De opbrengst mag er wezen: 472,50 euro! Iedereen heel erg bedankt voor jullie donaties aan onze gezellige vereniging De Heerlijkheid Hoogmade!

Anjeractie 2020

De Anjeractie gaat digitaal vanwege corona!

 

Tot en met zaterdag 30 mei kun je een vrijwillige bijdrage geven aan onze muziekvereniging De Heerlijkheid Hoogmade via deze link.

Wij zouden het heel fijn vinden al je ons steunt, zodat wij hiermee onder andere onze muzieklessen voor de jeugd kunnen bekostigen. Als je vragen hebt, kan je deze aan jouw DHH contactpersoon stellen of via onze FaceBook pagina.

 

Heel erg bedankt!

Oud papierinzameling

Waar wij tot voorkort met onze inzamelpartner Renewi huis aan huis in Hoogmade het oud papier ophaalden, hebben we in samenwerking met Renewi moeten besluiten dat dit niet langer uitvoerbaar is. Door de maatregelen die vanuit de overheid zijn genomen om verdere verspreiding van het Corona virus te voorkomen, komen wij niet langer het papier ophalen.

 

Wij zijn ons ervan bewust dat jullie vanuit milieu oogpunt, maar ook in het kader van de kosten graag het oud papier willen blijven scheiden. Daarnaast steunen jullie hiermee ook onze vereniging. De vergoeding die wij krijgen wordt namelijk gebruikt voor de opleiding van nieuwe leerlingen en de aanschaf van instrumenten.

 

Daarom hebben we met Renewi een alternatief plan uitgewerkt, waarmee we de oud papier inzameling kunnen voorzetten iedere 2e zaterdag van de maand. Op de dag van inzaemling worden in/rond Hoogmade een aantal containers geplaatst, waar ’s morgens tussen 09:00 en 12:00 uur oud papier aangeleverd kan worden. Wij komen dus niet meer bij jullie langs, maar verwachten dat jullie het papier aanleveren bij de container.

 

 

Door Renewi worden de containers op de volgende locaties geplaatst:

 1. van Klaverweijdeweg (parkeerplaats thv volkstuinen)
 2. Van Alcmaerlaan (thv Schoollaan)
 3. Graaf Willem 2 laan (thv Poelgeestlaan)
 4. Vlietpark

 

De containers worden iedere tweede zaterdag van de maand in de ochtend geplaatst, en rond het middaguur (12:00) verwijderd. Bij de containers zal tussen 9:00 uur en 12:00 uur een vrijwilliger van de muziekvereniging klaarstaan. Om 12:00 zullen de containers worden afgesloten, waarna aanlevering niet meer mogelijk is. 

 

Uiteraard houden we hierbij de maatregelen van de overheid aan; een afstand van 1,5 meter van elkaar en blijf thuis als je klachten ervaart. Daarnaast zijn de containers geen plaatsen voor het uitwisselen van het laatste dorpsnieuws. Wel willen we je vragen te denken aan de buren die kwetsbaar of minder goed ter been zijn; wellicht hebben zij ook al een doos met oud papier klaar staan?

 

 

Alvast bedankt voor jullie medewerking.

 

Maatregelen vanwege het Coronavirus

Vanwege het Coronavirus hebben we besloten om het voorjaarsconcert van 4 april te verplaatsen naar een later moment.

Oud-papier zullen we blijven ophalen in Hoogmade. Alle leden zijn inmiddels ingelicht over welke activiteiten afgelast zijn.
Hiermee volgen we het advies van de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) en het RIVM.
Wil je op de hoogte blijven, check dan regelmatig onze Facebookpagina of website.

Drummer gezocht

Onze vaste drummer van het orkest heeft een nieuwe baan gevonden in de buurt van München, Duitsland en gaat ons daarom na 12 jaar helaas verlaten. En ook al vrij snel; het najaarsconcert op 2 november is zijn laatste optreden. Daarom zijn we opzoek naar een nieuwe drummer voor ons orkest.

 

Het orkest van DHH speelt niet op straat, maar verzorgt alleen concerten. We spelen een mix van populaire werken van bijvoorbeeld Coldplay, Stevie Wonder, Amy Winehouse, George Ezra en Ed Sheeran. Bekende muziek, waar je blij van wordt! Je start het snelste als je bladmuziek kan lezen en dat is dan eigenlijk ook wel een vereiste.

 

Je komt terecht in een gezellige club. Het gaat er tijdens onze repetities op dinsdagavond behoorlijk serieus aan toe. Maar uiteraard is er ook tijd voor een lach tussendoor en drankje achteraf. Door het jaar heen hebben we ongeveer acht optredens, zowel binnen als buiten. 

 

 

Ben jij de drummer die we zoeken? Of ken je wellicht een drummer met interesse en tijd op dinsdagavond? Laat het ons weten en bel Glenn (06-4226-4828) of neem contact op per e-mail via info@deheerlijkheidhoogmade.nl. Je bent ook van harte welkom om op dinsdagavond te komen kijken (en misschien wel direct mee te spelen?).

 

15 December: Kerstconcert

Zondag 15 december verzorgt het orkest van DHH een tweetal kerstconcerten in samenwerking met soliste Gretha Bregman.


's middags om 13:30 wordt opgetreden in de Dorpskerk van Woubrugge (Comriekade),

's avonds om 19:00 vindt hetzelfde concert plaats in Hoogmade; in 'De Schuur' (Schoollaan). De deur is open vanaf 18:30, met in het voorprogramma het leerlingenorkest.

Najaarsconcert 2 november

Tijdens het najaarsconcert van DHH op zaterdag 2 november laten zowel het orkest als de slagwerkgroep hun nieuwe repertoire horen. Daarnaast is er een speciaal optreden. Deelnemers aan de slagwerk workshop bij DHH hebben in september en oktober onder leiding van Bert Slingerland kennis gemaakt met slagwerk. Zij laten onder zijn leiding zien en horen hoe snel een goede basis slagwerk gelegd wordt. Dat belooft spectaculair te worden.
Komt dat zien en beluisteren!

 

Het concert vindt plaats in cultureel centrum 'De Schuur' aan de Schoollaan 2 te Hoogmade.

Zaal open vanaf 19:30, aanvang van het concert 20:00.

 

De toegang is gratis!

Rabobank Clubsupport

 

Zoals bekend is de Rabobank gestopt met de fietssponsortocht. Zij hebben een alternatieve actie bedacht om clubs financieel te ondersteunen; Clubsupport. Verenigingen kunnen een doel indienen waarvoor ze een bijdrage willen ontvangen. Rekeninghouders van de Rabobank (regio Groene hart- Noord) kunnen vervolgens in de periode van 27 september t/m 11 oktober hun stem uitbrengen op een doel.

 

 

 

Met de opbrengst uit clubsupport willen we ons project steunen om scholieren en inwoners van Hoogmade & Woubrugge kennis te laten maken met muziek. Zowel bij de slagwerkgroep, waar we in september gaan starten met een workshop, als bij het orkest waar leerlingen groepsgewijs introductielessen krijgen. Voor invulling van beide activiteiten is materiaal nodig, denk hierbij aan instrumenten en muziekstukken.

 


https://www.rabo-clubsupport.nl/groene-hart-noord/deelnemers/details/31421-muzver-de-heerlijkheid

 

 

 

Stemmen jullie eind september ook op DHH?

 

Groene Hart matinee 2019


 

Op zondagmiddag 22 september is er, alweer voor de negende keer, het muzikale Groene Hart Matinee in Langeraar. De organisatie heeft 6 muzikale gezelschappen uit de regio gevraagd een afwisselend optreden te verzorgen. Naast het orkest van De Heerlijkheid Hoogmade, zijn dit: 

 

 • Trattori Cantanti uit Kaag en Braassem
 • Popkoor Mikado uit Benthuizen
 • Shantykoor Het Groene Hart uit Koudekerk a/d Rijn
 • Het ROM-Koor uit Mijdrecht
 • Popkoor Happiness uit Langeraar

 

 

 

Jullie zijn van harte welkom op 22 september tussen 13:00 en 17:00 uur in de H. Adrianuskerk te Langeraar voor een spetterend muzikaal Groene Hart Matinee! Toegangskaarten a 5 Euro zijn verkrijgbaar bij onze vereniging (info@deheerlijkheidhoogmade.nl) .

 

Meer informatie: www.groenehartmatinee.nl
facebookpagina:
www.facebook.com/groenehartmatinee

 

Aan de slag bij de slagwerkgroep met een workshop

De slagwerkgroep zoekt enthousiastelingen en aspirant leden die nieuwsgierig zijn naar het spelen van een slagwerkinstrument.


In acht lessen maak je, onder leiding van gediplomeerd instructeur Bert Slingerland, kennis met alle facetten van het slagwerk.

 

De lessen starten de eerste week van september, op maandag 3 september. Vervolgens wordt in 8 weken (elke maandagavond van 19:00 tot 20:00) een basis slagwerk gelegd. 

 

Als afsluiting van de workshops krijg je kans om samen met de slagwerkgroep tijdens het najaarsconcert 2 november op te treden! Zo kan je iedereen laten horen wat je tijdens deze gratis kennismakingslessen hebt geleerd. Proberen?? Meld je nu aan!!

 

 

info@deheerlijkhoogmade.nl of via facebook 


De workshops zijn bedoeld voor iedereen van 8-88 jaar. Ervaring met muziek/noten lezen is geen vereiste. De workshops vinden plaats op maandagavond van 19:00 tot 20:00 uur in Drieluik Hoogmade tussen 3 september tot en met 28 oktober. Deelname is gratis, maar we verwachten wel aanwezigheid op de maandagavonden

Buitenoptredens slagwerk en orkest

Maandag 8 juli treedt de slagwerkgroep buiten op in Hoogmade, bij binnenkomst van de eerste dag van de avondvierdaagse. De avondvierdaagse wordt georganiseerd door de Ijsclub hoogmade. Aanvang van het concert is 19:45 op het schoolplein van Ter Does. 

 

Dinsdag 9 juli doet het orkest hetzelfde; zij verzorgen buiten een concert bij binnenkomst van de tweede dag van de avondvierdaagse. Het orkest start om 19:30 op het schoolplein van Ter Does.

 

Ook als u niet mee loopt met de vierdaagse, bent u van harte uitgenodigd te komen luisteren. Houdt wel het weer in de gaten: bij regen, waar we niet vanuit gaan, gaan de optredens niet door.

Anjercollecte 2019

 

 

Muziekvereniging De Heerlijkheid Hoogmade  collecteert voor de Anjeractie in Woubrugge & Hoogmade

 

U kunt nu ook online geven aan muziekvereniging DHH!

 


Hoogmade, 15 mei 2019. Vanaf zondag 19 mei tot en met zaterdag 25 mei a.s. vindt de 72e Anjeractie plaats, de jaarlijkse collecteweek voor cultuur en natuur in de buurt. 50% van het opgehaalde geld is voor eigen clubkas, de andere helft gaat naar cultuur en natuur in de buurt. Ook leden van de Heerlijkheid gaan langs de deuren om geld op te halen. 

 

Mocht u de collectant missen, dan kunt u nu ook online doneren. Dit jaar zamelen wij geld in voor vernieuwing van onze bladmuziek, zodat we u komende jaren een vernieuwd programma kunnen laten horen. Ga naar https://zuid-holland.anjeractie.nl/club/muziekvereniging-de-heerlijkheid-hoogmade/doneren en steun ons project!

 


Cultuur is een belangrijke, bindende factor in de samenleving. Vanwege de forse overheidsbezuinigingen moet de zelfredzaamheid in de cultuursector vergroot worden. Juist nu is er extra behoefte aan steun. Mede dankzij de opbrengsten van de Anjeractie kan het Cultuurfonds jaarlijks ruim 3.500 projecten ondersteunen. Zo ondersteunt het Cultuurfonds onder andere de aanschaf van kleding en instrumenten voor de muziekverenigingen; kostuums en decors voor plaatselijke cabaret- en theatergezelschappen; restauratie van historische schepen of monumentale kerken en educatieprojecten op het gebied van natuur.

Leden van muziekvereniging De Heerlijkheid zullen in Hoogmade en Woubrugge weer aan de deur komen met de bekende groene collectebus. Elke gedoneerde euro is bestemd voor cultuur en natuurbehoud in onze eigen regio.

 

COOP statiegeldactie opbrengst

 

 

 

Afgelopen week hebben onze trotse leden (v.l.n.r.) Anneke, Eline en Valerie een waardebon uitgereikt gekregen van de COOP Hoogmade. Deze waardebon is het mooie resultaat van de statiegeldactie in maart. Iedere bezoeker van de COOP kon daarbij zijn of haar statiegeldbon doneren, waarna de COOP het bedrag verdubbelde. De opbrengst mag er wezen: 472,50 euro! Iedereen heel erg bedankt voor jullie donaties aan onze gezellige vereniging De Heerlijkheid Hoogmade!

Anjeractie 2020

De Anjeractie gaat digitaal vanwege corona!

 

Tot en met zaterdag 30 mei kun je een vrijwillige bijdrage geven aan onze muziekvereniging De Heerlijkheid Hoogmade via deze link.

Wij zouden het heel fijn vinden al je ons steunt, zodat wij hiermee onder andere onze muzieklessen voor de jeugd kunnen bekostigen. Als je vragen hebt, kan je deze aan jouw DHH contactpersoon stellen of via onze FaceBook pagina.

 

Heel erg bedankt!

Oud papierinzameling

Waar wij tot voorkort met onze inzamelpartner Renewi huis aan huis in Hoogmade het oud papier ophaalden, hebben we in samenwerking met Renewi moeten besluiten dat dit niet langer uitvoerbaar is. Door de maatregelen die vanuit de overheid zijn genomen om verdere verspreiding van het Corona virus te voorkomen, komen wij niet langer het papier ophalen.

 

Wij zijn ons ervan bewust dat jullie vanuit milieu oogpunt, maar ook in het kader van de kosten graag het oud papier willen blijven scheiden. Daarnaast steunen jullie hiermee ook onze vereniging. De vergoeding die wij krijgen wordt namelijk gebruikt voor de opleiding van nieuwe leerlingen en de aanschaf van instrumenten.

 

Daarom hebben we met Renewi een alternatief plan uitgewerkt, waarmee we de oud papier inzameling kunnen voorzetten iedere 2e zaterdag van de maand. Op de dag van inzaemling worden in/rond Hoogmade een aantal containers geplaatst, waar ’s morgens tussen 09:00 en 12:00 uur oud papier aangeleverd kan worden. Wij komen dus niet meer bij jullie langs, maar verwachten dat jullie het papier aanleveren bij de container.

 

 

Door Renewi worden de containers op de volgende locaties geplaatst:

 1. van Klaverweijdeweg (parkeerplaats thv volkstuinen)
 2. Van Alcmaerlaan (thv Schoollaan)
 3. Graaf Willem 2 laan (thv Poelgeestlaan)
 4. Vlietpark

 

De containers worden iedere tweede zaterdag van de maand in de ochtend geplaatst, en rond het middaguur (12:00) verwijderd. Bij de containers zal tussen 9:00 uur en 12:00 uur een vrijwilliger van de muziekvereniging klaarstaan. Om 12:00 zullen de containers worden afgesloten, waarna aanlevering niet meer mogelijk is. 

 

Uiteraard houden we hierbij de maatregelen van de overheid aan; een afstand van 1,5 meter van elkaar en blijf thuis als je klachten ervaart. Daarnaast zijn de containers geen plaatsen voor het uitwisselen van het laatste dorpsnieuws. Wel willen we je vragen te denken aan de buren die kwetsbaar of minder goed ter been zijn; wellicht hebben zij ook al een doos met oud papier klaar staan?

 

 

Alvast bedankt voor jullie medewerking.

 

Maatregelen vanwege het Coronavirus

Vanwege het Coronavirus hebben we besloten om het voorjaarsconcert van 4 april te verplaatsen naar een later moment.

Oud-papier zullen we blijven ophalen in Hoogmade. Alle leden zijn inmiddels ingelicht over welke activiteiten afgelast zijn.
Hiermee volgen we het advies van de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) en het RIVM.
Wil je op de hoogte blijven, check dan regelmatig onze Facebookpagina of website.

Drummer gezocht

Onze vaste drummer van het orkest heeft een nieuwe baan gevonden in de buurt van München, Duitsland en gaat ons daarom na 12 jaar helaas verlaten. En ook al vrij snel; het najaarsconcert op 2 november is zijn laatste optreden. Daarom zijn we opzoek naar een nieuwe drummer voor ons orkest.

 

Het orkest van DHH speelt niet op straat, maar verzorgt alleen concerten. We spelen een mix van populaire werken van bijvoorbeeld Coldplay, Stevie Wonder, Amy Winehouse, George Ezra en Ed Sheeran. Bekende muziek, waar je blij van wordt! Je start het snelste als je bladmuziek kan lezen en dat is dan eigenlijk ook wel een vereiste.

 

Je komt terecht in een gezellige club. Het gaat er tijdens onze repetities op dinsdagavond behoorlijk serieus aan toe. Maar uiteraard is er ook tijd voor een lach tussendoor en drankje achteraf. Door het jaar heen hebben we ongeveer acht optredens, zowel binnen als buiten. 

 

 

Ben jij de drummer die we zoeken? Of ken je wellicht een drummer met interesse en tijd op dinsdagavond? Laat het ons weten en bel Glenn (06-4226-4828) of neem contact op per e-mail via info@deheerlijkheidhoogmade.nl. Je bent ook van harte welkom om op dinsdagavond te komen kijken (en misschien wel direct mee te spelen?).

 

15 December: Kerstconcert

Zondag 15 december verzorgt het orkest van DHH een tweetal kerstconcerten in samenwerking met soliste Gretha Bregman.


's middags om 13:30 wordt opgetreden in de Dorpskerk van Woubrugge (Comriekade),

's avonds om 19:00 vindt hetzelfde concert plaats in Hoogmade; in 'De Schuur' (Schoollaan). De deur is open vanaf 18:30, met in het voorprogramma het leerlingenorkest.

Najaarsconcert 2 november

Tijdens het najaarsconcert van DHH op zaterdag 2 november laten zowel het orkest als de slagwerkgroep hun nieuwe repertoire horen. Daarnaast is er een speciaal optreden. Deelnemers aan de slagwerk workshop bij DHH hebben in september en oktober onder leiding van Bert Slingerland kennis gemaakt met slagwerk. Zij laten onder zijn leiding zien en horen hoe snel een goede basis slagwerk gelegd wordt. Dat belooft spectaculair te worden.
Komt dat zien en beluisteren!

 

Het concert vindt plaats in cultureel centrum 'De Schuur' aan de Schoollaan 2 te Hoogmade.

Zaal open vanaf 19:30, aanvang van het concert 20:00.

 

De toegang is gratis!

Rabobank Clubsupport

 

Zoals bekend is de Rabobank gestopt met de fietssponsortocht. Zij hebben een alternatieve actie bedacht om clubs financieel te ondersteunen; Clubsupport. Verenigingen kunnen een doel indienen waarvoor ze een bijdrage willen ontvangen. Rekeninghouders van de Rabobank (regio Groene hart- Noord) kunnen vervolgens in de periode van 27 september t/m 11 oktober hun stem uitbrengen op een doel.

 

 

 

Met de opbrengst uit clubsupport willen we ons project steunen om scholieren en inwoners van Hoogmade & Woubrugge kennis te laten maken met muziek. Zowel bij de slagwerkgroep, waar we in september gaan starten met een workshop, als bij het orkest waar leerlingen groepsgewijs introductielessen krijgen. Voor invulling van beide activiteiten is materiaal nodig, denk hierbij aan instrumenten en muziekstukken.

 


https://www.rabo-clubsupport.nl/groene-hart-noord/deelnemers/details/31421-muzver-de-heerlijkheid

 

 

 

Stemmen jullie eind september ook op DHH?

 

Groene Hart matinee 2019


 

Op zondagmiddag 22 september is er, alweer voor de negende keer, het muzikale Groene Hart Matinee in Langeraar. De organisatie heeft 6 muzikale gezelschappen uit de regio gevraagd een afwisselend optreden te verzorgen. Naast het orkest van De Heerlijkheid Hoogmade, zijn dit: 

 

 • Trattori Cantanti uit Kaag en Braassem
 • Popkoor Mikado uit Benthuizen
 • Shantykoor Het Groene Hart uit Koudekerk a/d Rijn
 • Het ROM-Koor uit Mijdrecht
 • Popkoor Happiness uit Langeraar

 

 

 

Jullie zijn van harte welkom op 22 september tussen 13:00 en 17:00 uur in de H. Adrianuskerk te Langeraar voor een spetterend muzikaal Groene Hart Matinee! Toegangskaarten a 5 Euro zijn verkrijgbaar bij onze vereniging (info@deheerlijkheidhoogmade.nl) .

 

Meer informatie: www.groenehartmatinee.nl
facebookpagina:
www.facebook.com/groenehartmatinee

 

Aan de slag bij de slagwerkgroep met een workshop

De slagwerkgroep zoekt enthousiastelingen en aspirant leden die nieuwsgierig zijn naar het spelen van een slagwerkinstrument.


In acht lessen maak je, onder leiding van gediplomeerd instructeur Bert Slingerland, kennis met alle facetten van het slagwerk.

 

De lessen starten de eerste week van september, op maandag 3 september. Vervolgens wordt in 8 weken (elke maandagavond van 19:00 tot 20:00) een basis slagwerk gelegd. 

 

Als afsluiting van de workshops krijg je kans om samen met de slagwerkgroep tijdens het najaarsconcert 2 november op te treden! Zo kan je iedereen laten horen wat je tijdens deze gratis kennismakingslessen hebt geleerd. Proberen?? Meld je nu aan!!

 

 

info@deheerlijkhoogmade.nl of via facebook 


De workshops zijn bedoeld voor iedereen van 8-88 jaar. Ervaring met muziek/noten lezen is geen vereiste. De workshops vinden plaats op maandagavond van 19:00 tot 20:00 uur in Drieluik Hoogmade tussen 3 september tot en met 28 oktober. Deelname is gratis, maar we verwachten wel aanwezigheid op de maandagavonden

Buitenoptredens slagwerk en orkest

Maandag 8 juli treedt de slagwerkgroep buiten op in Hoogmade, bij binnenkomst van de eerste dag van de avondvierdaagse. De avondvierdaagse wordt georganiseerd door de Ijsclub hoogmade. Aanvang van het concert is 19:45 op het schoolplein van Ter Does. 

 

Dinsdag 9 juli doet het orkest hetzelfde; zij verzorgen buiten een concert bij binnenkomst van de tweede dag van de avondvierdaagse. Het orkest start om 19:30 op het schoolplein van Ter Does.

 

Ook als u niet mee loopt met de vierdaagse, bent u van harte uitgenodigd te komen luisteren. Houdt wel het weer in de gaten: bij regen, waar we niet vanuit gaan, gaan de optredens niet door.

Anjercollecte 2019

 

 

Muziekvereniging De Heerlijkheid Hoogmade  collecteert voor de Anjeractie in Woubrugge & Hoogmade

 

U kunt nu ook online geven aan muziekvereniging DHH!

 


Hoogmade, 15 mei 2019. Vanaf zondag 19 mei tot en met zaterdag 25 mei a.s. vindt de 72e Anjeractie plaats, de jaarlijkse collecteweek voor cultuur en natuur in de buurt. 50% van het opgehaalde geld is voor eigen clubkas, de andere helft gaat naar cultuur en natuur in de buurt. Ook leden van de Heerlijkheid gaan langs de deuren om geld op te halen. 

 

Mocht u de collectant missen, dan kunt u nu ook online doneren. Dit jaar zamelen wij geld in voor vernieuwing van onze bladmuziek, zodat we u komende jaren een vernieuwd programma kunnen laten horen. Ga naar https://zuid-holland.anjeractie.nl/club/muziekvereniging-de-heerlijkheid-hoogmade/doneren en steun ons project!

 


Cultuur is een belangrijke, bindende factor in de samenleving. Vanwege de forse overheidsbezuinigingen moet de zelfredzaamheid in de cultuursector vergroot worden. Juist nu is er extra behoefte aan steun. Mede dankzij de opbrengsten van de Anjeractie kan het Cultuurfonds jaarlijks ruim 3.500 projecten ondersteunen. Zo ondersteunt het Cultuurfonds onder andere de aanschaf van kleding en instrumenten voor de muziekverenigingen; kostuums en decors voor plaatselijke cabaret- en theatergezelschappen; restauratie van historische schepen of monumentale kerken en educatieprojecten op het gebied van natuur.

Leden van muziekvereniging De Heerlijkheid zullen in Hoogmade en Woubrugge weer aan de deur komen met de bekende groene collectebus. Elke gedoneerde euro is bestemd voor cultuur en natuurbehoud in onze eigen regio.