Nieuws


Groene Hart matinee 2019


 

Op zondagmiddag 22 september is er, alweer voor de negende keer, het muzikale Groene Hart Matinee in Langeraar. De organisatie heeft 6 muzikale gezelschappen uit de regio gevraagd een afwisselend optreden te verzorgen. Naast het orkest van De Heerlijkheid Hoogmade, zijn dit: 

 

  • Trattori Cantanti uit Kaag en Braassem
  • Popkoor Mikado uit Benthuizen
  • Shantykoor Het Groene Hart uit Koudekerk a/d Rijn
  • Het ROM-Koor uit Mijdrecht
  • Popkoor Happiness uit Langeraar

 

 

 

Jullie zijn van harte welkom op 22 september tussen 13:00 en 17:00 uur in de H. Adrianuskerk te Langeraar voor een spetterend muzikaal Groene Hart Matinee! Toegangskaarten a 5 Euro zijn verkrijgbaar bij onze vereniging (info@deheerlijkheidhoogmade.nl) .

 

Meer informatie: www.groenehartmatinee.nl
facebookpagina:
www.facebook.com/groenehartmatinee

 

Aan de slag bij de slagwerkgroep met een workshop

De slagwerkgroep zoekt enthousiastelingen en aspirant leden die nieuwsgierig zijn naar het spelen van een slagwerkinstrument.


In acht lessen maak je, onder leiding van gediplomeerd instructeur Bert Slingerland, kennis met alle facetten van het slagwerk.

 

De lessen starten de eerste week van september, op maandag 3 september. Vervolgens wordt in 8 weken (elke maandagavond van 19:00 tot 20:00) een basis slagwerk gelegd. 

 

Als afsluiting van de workshops krijg je kans om samen met de slagwerkgroep tijdens het najaarsconcert 2 november op te treden! Zo kan je iedereen laten horen wat je tijdens deze gratis kennismakingslessen hebt geleerd. Proberen?? Meld je nu aan!!

 

 

info@deheerlijkhoogmade.nl of via facebook 


De workshops zijn bedoeld voor iedereen van 8-88 jaar. Ervaring met muziek/noten lezen is geen vereiste. De workshops vinden plaats op maandagavond van 19:00 tot 20:00 uur in Drieluik Hoogmade tussen 3 september tot en met 28 oktober. Deelname is gratis, maar we verwachten wel aanwezigheid op de maandagavonden

Buitenoptredens slagwerk en orkest

Maandag 8 juli treedt de slagwerkgroep buiten op in Hoogmade, bij binnenkomst van de eerste dag van de avondvierdaagse. De avondvierdaagse wordt georganiseerd door de Ijsclub hoogmade. Aanvang van het concert is 19:45 op het schoolplein van Ter Does. 

 

Dinsdag 9 juli doet het orkest hetzelfde; zij verzorgen buiten een concert bij binnenkomst van de tweede dag van de avondvierdaagse. Het orkest start om 19:30 op het schoolplein van Ter Does.

 

Ook als u niet mee loopt met de vierdaagse, bent u van harte uitgenodigd te komen luisteren. Houdt wel het weer in de gaten: bij regen, waar we niet vanuit gaan, gaan de optredens niet door.

Anjercollecte 2019

 

 

Muziekvereniging De Heerlijkheid Hoogmade  collecteert voor de Anjeractie in Woubrugge & Hoogmade

 

U kunt nu ook online geven aan muziekvereniging DHH!

 


Hoogmade, 15 mei 2019. Vanaf zondag 19 mei tot en met zaterdag 25 mei a.s. vindt de 72e Anjeractie plaats, de jaarlijkse collecteweek voor cultuur en natuur in de buurt. 50% van het opgehaalde geld is voor eigen clubkas, de andere helft gaat naar cultuur en natuur in de buurt. Ook leden van de Heerlijkheid gaan langs de deuren om geld op te halen. 

 

Mocht u de collectant missen, dan kunt u nu ook online doneren. Dit jaar zamelen wij geld in voor vernieuwing van onze bladmuziek, zodat we u komende jaren een vernieuwd programma kunnen laten horen. Ga naar https://zuid-holland.anjeractie.nl/club/muziekvereniging-de-heerlijkheid-hoogmade/doneren en steun ons project!

 


Cultuur is een belangrijke, bindende factor in de samenleving. Vanwege de forse overheidsbezuinigingen moet de zelfredzaamheid in de cultuursector vergroot worden. Juist nu is er extra behoefte aan steun. Mede dankzij de opbrengsten van de Anjeractie kan het Cultuurfonds jaarlijks ruim 3.500 projecten ondersteunen. Zo ondersteunt het Cultuurfonds onder andere de aanschaf van kleding en instrumenten voor de muziekverenigingen; kostuums en decors voor plaatselijke cabaret- en theatergezelschappen; restauratie van historische schepen of monumentale kerken en educatieprojecten op het gebied van natuur.

Leden van muziekvereniging De Heerlijkheid zullen in Hoogmade en Woubrugge weer aan de deur komen met de bekende groene collectebus. Elke gedoneerde euro is bestemd voor cultuur en natuurbehoud in onze eigen regio.

 

Koningsdag 2019

 

Tijdens Koningsdag op zaterdag 27 april treden zowel slagwerkgroep als orkest op.

 

 

 

De slagwerkgroep treedt buiten op in Hoogmade tussen 10:00 en 11:00 uur bij de bar aan de Schuur (de ‘Bifibar’). Hier eindigt de optocht met versierde fietsen welke wordt georganiseerd door de Oudderraad van basisschool Ter Does. 

 

 

 

Het orkest treedt op in Woubrugge, op het plein van de Batehof, tussen 10:00 en 11:00 uur. In Woubrugge valt ons optreden samen met de Kinderspelen op hetzelfde plein. 

 

Voorjaarsconcert DHH

Slagwerkgroep, orkest en leerlingen van De Heerlijkheid Hoogmade laten van zich horen in Hoogmade. Cultureel centrum 'De Schuur' (Schoollaan 2, Hoogmade) wordt hiervoor omgebouwd tot volwaardige gehoorzaal met podium.

 

Het programma loopt uiteen van Coldplay en Abba tot een medley met nummers van Ed Sheeran. Het concert wordt uitgevoerd door het orkest en de percussiegroep onder

leiding van Ton van Overdam. Een afwisselende avond wordt gegarandeerd! Tussen de programma's is er ruimte voor het leerlingensemble onder leiding van Peter Wolvers.

 

Na afloop is de bar uiteraard geopend, en in de pauze worden loten verkocht voor een verloting ten gunste van de vereniging.Aanvang van het concert is 20:00, de zaal is open vanaf 19:30.

16 december: Sing in concerten DHH

 

Na het succes van afgelopen jaren, organiseert muziekvereniging De Heerlijkheid Hoogmade dit jaar opnieuw twee unieke kerstconcerten met een groot gelegenheidskoor. De concerten zijn op zondag 16 december: ‘s middags in Woubrugge en ‘s avonds in Hoogmade.

 

 

 

Het wordt een bijzondere “Kerst-Sing-in”, met Engelse kerst-popsongs en Nederlandse kerstmuziek die iedereen kent. Het orkest van DHH begeleidt hierbij een gelegenheidskoor. Dit voor de gelegenheid samengestelde koor, bestaat uit enthousiaste zangers en zangeressen die speciaal voor deze concerten met het orkest hebben gerepeteerd. Op het programma staan veel bekende Nederlandstalige- en Engelstalige nummers. Van traditioneel tot modern, luisteren en meezingen. Kortom; voor ieder wat wils.

 

 

 

Zet 16 december in je agenda om te komen luisteren. Het eerste concert start om 13:30 in Woubrugge (Dorpskerk aan de Comriekade 7). ‘s Avonds om 19:00 wordt het concert herhaald in Hoogmade (OLV Geboortekerk aan de Kerkstraat 57). In Hoogmade treedt voorafgaand aan het concert van 18:40 tot 19:00 het leerlingenorkest op. Voor beide concerten is de entree gratis.

 

140 jaar ervaring gehuldigd

 

140 jaar ervaring gehuldigd bij DHH

 

Hoogmade - Afgelopen zaterdag 3 november werden tijdens het najaarsconcert van Koninklijke muziekvereniging De Heerlijkheid Hoogmade een drietal jubilarissen in het zonnetje gezet.

 

 

 

Voor een volle zaal in cultureel centrum ‘De Schuur’ te Hoogmade startte de slagwerkgroep van DHH de muzikale avond onder leiding van instructeur Bert Slingerland. Zij hadden gewerkt aan een volledig nieuw repertoire, waarmee de slagwerkgroep muzikaal en melodisch goed voor de dag kwam. Voor het leerlingenorkest gedirigeerd door Peter Wolvers de muzikale avond vervolgde, werden de eerste twee jubilarissen gehuldigd. Erwin Loggen is dit jaar 25 jaar lid en Andre van der Voorn zelfs 40 jaar. Beide heren zijn op jonge leeftijd begonnen bij DHH en maken nog steeds met veel plezier wekelijks muziek in Hoogmade. Erwin op hoorn, André op bastuba maar beide stappen binnenkort over op trombone.

 

 

 

Voor de pauze werd Siem van der Endt gehuldigd wegens zijn 75 jarig lidmaatschap bij de vereniging. Bijbehorend insigne werd door zijn vrouw Jo op zijn revers gespeld. Siem is in 1943 lid geworden van de vereniging en gestart op klarinet. Al vrij snel is hij daarna overgestapt op bastuba, die hij nu nog steeds met veel plezier bespeeld. Aan de hand van een foto collage werd het publiek mee terug genomen in de tijd. Om het jubileum van Siem extra feestelijk te maken, trakteerde de familie alle aanwezigen op gebak tijdens de koffiepauze.

 

 

 

Na de pauze sloot het orkest, onder leiding van Ton van Overdam de muzikale avond af. Het eerste nummer dat het orkest uitvoerde samen met de slagwerkgroep, was de Feestmars, uitgezocht door Siem. Omdat dit nummer als verrassing op het programma stond en zonder Siems’ weten was voorbereid, kon hij tussen het publiek genieten van deze mars. Hierna vervolgde het orkest, inclusief de jubilaris, het programma met populaire, herkenbare nummers.

 

 

 

Sing in 16 december

 

Muziekvereniging DHH organiseert op 16 december opnieuw een kerst Sing-in, waarin het orkest met een gelegenheidskoor optreedt in Woubrugge en Hoogmade. Iedereen kan zich opgeven voor dit koor, waarbij ervaring geen vereiste is. Er gaan een drietal repetities vooraf aan de concerten om het koor klaar te stomen voor het concert, en koor en orkest aan elkaar te laten wennen. Deze repetities vinden plaats in clubgebouw Drieluik te Hoogmade, op dinsdagavond 27 november, 4 december en 11 december. Aanmelden kan via kerst@deheerlijkheidhoogmade.nl.

 

Najaarsconcert

Op zaterdag 3 november bent u weer van harte welkom bij het jaarlijkse Najaarsconcert van ‘De Heerlijkheid Hoogmade’.

 

Er zullen optredens worden verzorgd door:
- De slagwerkgroep olv Bert Slingerland
- Het leerlingenorkest olv Peter Wolvers
- Het orkest olv Ton van Overdam

 

Tijdens deze avond zal een gevarieerd programma worden
opgevoerd met onder andere stukken van Mozart, de recent
overleden Charles Aznavour, de populaire Britse band Coldplay en stukken uit de musical ‘Jesus Christ Superstar’.

 

Het concert vindt plaats in cultureel centrum de Schuur aan de Schoollaan 2 te Hoogmade. Aanvang 20:00, zaal open vanaf 19:30.


U komt toch ook?!