Interesse?

Iedereen die een instrument kan spelen of wil leren spelen is welkom bij De Heerlijkheid Hoogmade.

 

Een slagwerkgroep of orkest heeft onterecht wel eens een ouderwets imago. DHH bewijst je dat een orkest of slagwerkgroep juist helemaal van nu is. Want we spelen geen afgezaagde muziek, maar de laatste hits van One Direction, maar ook de klassiekers van Charles Aznavour en de Sound of Music.

 

En we marcheren ook niet meer door de straten, maar treden op tijdens gezellige jaarlijkse evenementen met een hoop publiek, zoals Koningsdag of de Rabo fietstocht. Bovendien is DHH een bevlogen, gezellige en betrokken vereniging. We maken muziek met elkaar (en da’s al veel gezelliger dan alleen), maar het is ook dé manier om een leuke groep nieuwe mensen te leren kennen.

 

We doen een poging om uit te leggen wat er zo leuk is aan onze club, maar om echt een idee te krijgen van hoe het er bij ons aan toe gaat, kun je het beste eens een kijkje komen tijdens een repetitieavond of optreden.

 


Iedereen kan muziek maken

Je bent nooit te oud om te leren en dat geldt zeker voor het maken van muziek. Bij veel sporten geldt dat je na je 30ste of 40ste je hoogtepunt vaak wel hebt gehad, een muzikant wordt met de jaren alleen maar beter. Of je nu 7 bent of 70, iedereen kan het leren.

 

Het is wel zo, dat hoe jonger je begint, hoe sterker de basis is. Voor kinderen draagt het musiceren en het verenigingsleven ook bij aan hun algemene ontwikkeling. Het verbetert de sociale vaardigheden van je kind doordat hij of zij binnen een groep aan de slag gaat. Ook train je door het lezen van noten en het leren spelen van muziekstukken je concentratievermogen, wat uiteindelijk weer zorgt voor betere schoolprestaties en de ontwikkeling van de intelligentie.

 

Hoe meer je oefent, hoe sneller je een instrument onder de knie hebt en eenmaal geleerd, verleer je het ook niet meer. Het enige dat je nodig hebt is een flinke portie inzet en doorzettingsvermogen.

 

Als je wat ouder bent word je misschien niet meer de volgende Kyteman of Jamie van Di-rect (hoewel, dromen mag altijd), maar welk niveau je ook haalt, muziek maken zorgt op elke leeftijd gegarandeerd voor ontzettend veel plezier!

 

Waarom DHH?

De Heerlijkheid Hoogmade is een veelzijdige, sociale vereniging. De sfeer bij DHH is ontspannen, gezellig en iedereen is welkom.

 

Onze passie voor (het maken van) muziek staat voorop, dat hebben we met zijn allen gemeen. We willen met zijn allen mooie muziek maken en aantrekkelijke optredens verzorgen, maar we hebben ook oprechte interesse in en aandacht voor elkaar. De betrokkenheid tussen onze leden is enorm, we helpen elkaar waar nodig en staan voor elkaar klaar.

 

Onze leden komen voor een groot deel uit Hoogmade, maar ook de rest van de regio is goed vertegenwoordigd, van Leiderdorp tot Woubrugge, Oegstgeest en Roelofarendsveen. We hebben zelfs een lid uit Amsterdam, onze dirigent komt uit Utrecht en de instructeur van de slagwerkgroep uit Barendrecht.

 

 Instrumentkeuze & Opleiding

Iedereen vindt bij DHH een instrument dat bij hem of haar past. De eerste keuze is het onderdeel van de vereniging: de slagwerkgroep of het orkest. Bij de slagwerkgroep bestaat de keuze voornamelijk uit parade-troms, pauken, overslag en marimba, daarnaast een arsenaal aan kleine slagwerkinstrumenten. Bij het orkest kun je kiezen uit houtinstrumenten, koperinstrumenten maar ook voor drums of zelfs de piano, hieruit kun je een vrije keuze maken waarbij we kijken naar jouw wensen en de behoefte van de vereniging.

 

Het is bij DHH niet noodzakelijk dat je al een instrument kunt bespelen. Iedereen kan lid worden, ongeacht de speelervaring. Je krijgt een instrument in bruikleen en als je geen ervaring hebt kan je via onze vereniging een opleiding verzorgen. DHH verzorgt de opleidingen zelf. Zo houden we onze tarieven zo laag mogelijk en leer je de rest van onze leden het snelste kennen. Onze docenten zijn professioneel en perfect in staat de leden in korte tijd op te leiden tot het niveau wat nodig is om mee te kunnen spelen. Kom dus gerust eens kijken!

De jaarlijkse contributie (per 2024) bedraagt:

Leden € 176,00
Jeugdleden € 126,50
Lesgeld € 286,00

 


Waar kan ik me aanmelden?

Wil je meer weten over onze vereniging, weten hoe je lid kunt worden of wil je gewoon eens komen kijken? 

 

Tijdens de repetitieavonden kun je gewoon langs komen in clubgebouw Drieluik in Hoogmade. We repeteren op dinsdag en donderdag en beginnen om half 8.

 

Ook kan je per e-mail contact opnemen met onze secretaris of Anneke Hoogenboom voor de jeugdopleidingen. Zie hiervoor onze contactpagina.