Nieuwsbrief april 2023

Koningsdag

 Op zondag 23 april spelen we met het orkest tijdens de 'Duckrace' in het weekend voor Koningsdag. Tijdens deze activiteit, georganiseert door het Maximaal Comite worden 3000 genummerde badeendjes te water gelaten. De eenden die het eerst over de streep 'zwemmen' winnen. Dit evenement vindt plaats bij biologische boederij 'Buiten verwachting' aan de Vlietkade 2 te Hoogmade. We spelen overdekt onder de barg.

Aanwezig rond 15:15, starten met spelen om 15:30. Gereed rond 17:00.

We spelen in onze concertoutfit.

 

Op koningsdag zelf (27 april) spelen we met een klein gezelschap het Wilhelmus gevolgd door 'Lang zal ze leven' op het schoolplein bij Ter Does. Verzamelen om 09:15 bij Drieluik; 09:30 spelen. We spelen in onze concertoutfit. Opgeven kan bij Glenn.

 


4 Mei - Dodenherdenking

Een kleine groep muzikanten werkt mee aan de 4 mei dodenherdenking in Woubrugge. Dit zijn een twee- of drietal slagwerkers en een achttal orkestleden. 

 

De herdenkingsdienst is dit jaar weer in Woudsoord. Onze slagwerkers worden daar om 19:30 verwacht voor een stille tocht richting de kerk.

 

Bij het monument achter de hervormde Dorpskerk aan de Comriekade is dan het laatste deel van de herdenking, alwaar rond 20:00 het taptoesignaal wordt gespeeld en een kleine delegatie van het orkest speelt na afloop.


Leiden Marathon

Zoals eerder aangegeven is zondag 14 mei de Leiden Marathon. Om de lopers aan te moedigen, en Hoogmade op de kaart te zetten spelen we -zowel slagwerkgroep als orkest- bij de doorkomst in Hoogmade.

 

 In overleg met de organisatie zitten we evenals voorgaande jaren op de splitsing Noordeinde / Kerkstraat (bij het kleine kerkje). We verzamelen om 11:00. Op het moment dat de eerste hardlopers voorbij komen beginnen we met spelen (zal rond 11:30 zijn). Hierbij wisselen slagwerkgroep en orkest elkaar af.

  

We gaan er vanuit dat we tot ongeveer 13:00 spelen (tot de bezemwagen).

 

Gebouw 'Het Kompas' is open voor ons (jassen, koffers en koffie). 

We spelen in een blauwe broek met rode overhemd.


Gastoptreden bij DGV Nieuwe Wetering

Muziekvereniging DGV uit Nieuwe Wetering organiseert op zaterdagmiddag 10 juni een muzikale, feestelijke middag. Hiervoor zijn alle muziekvereniging uit de gemeente uitgenodigd (Liefde voor Harmonie Roelofarendsveen, Mavileo Leimuiden, DGV Nieuwe Wetering en wij).

De middag begint om 13:30 en eindigt rond 17:10.

 

Iedere vereniging is gevraagd een optreden te verzorgen tijdens deze middag. Wij hebben hiervoor het volgende tijdslot ontvangen: 15:30 - 16:10. We hebben besloten hier met het orkest naar toe te gaan. Er zijn voldoende slagwerkpartijen, dus als het je leuk lijkt als slagwerker mee te doen met het orkest, geef dat even aan bij Tineke of Oscar. 

 

Hoewel het leuk is natuurlijk om ook de andere verenigingen te zien optreden, begrijpen we het ook als je alleen voor ons eigen optreden komt. Zorg ervoor dat je om 15:15 aanwezig bent.

 

 

 We spelen in onze concertoutfit.


open podium - 30 juni

Het is de hoogste tijd om de traditie van het open podium op de laatste vrijdag van juni met de gezamenlijke muziekverenigingen weer op te pakken! 

 

Het open podium is voor iedereen, van beginnend leerling tot ervaren muzikant. Voor leerlingen de gelegenheid om te laten horen hoe de vorderingen zijn en ervaren muzikanten kunnen laten horen wat je kunt bereiken als je veel oefent. Dit kan als solist, met eventueel begeleiding van cd of mp3, of als ensemble. Hoofdzaak is natuurlijk dat

iedereen er plezier aan beleeft en van andere optredens kan genieten. Ook familie, vrienden en fans zijn op deze avond natuurlijk van harte uitgenodigd.

 

De avond is bij Liefde voor Harmonie, Noordeinde 240 in Roelofarendsveen en start om 19.30 uur.

Download
Aanmeldingsformulier
Aanmelding Open Podium 2023.pdf
Adobe Acrobat document 57.4 KB

Agenda

Onze jaaragenda tot de zomervakantie in vogelvlucht:

 • zondag 23 april: Optreden bij Duckrace Hoogmade
 • donderdag 27 april: Koningsdag 
 • donderdag 4 mei: Dodenherdenking Woubrugge
 • zondag 14-mei: Leiden marathon 
 • zaterdag 10 juni: Samenwerkingsconcert 110 jaar DGV
 • dinsdag 20 juni: Optreden orkest bij wandelvierdaagse Hoogmade
 • donderdag 22 juni: Optreden orkest bij wandelvierdaagse Hoogmade
 • vrijdag 30 juni: Open podium bij LvH
 • zaterdag 1 juli: Ledendag (inclusief leerlingen)
 • dinsdag 4 juli: laatste repetitie harmonie
 • donderdag 6 juli: laatste repetitie slagwerkgroep

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0