Nieuwsbrief augustus 2022

Zomervakantie

We naderen alweer bijna het einde van de zomervakantie, daarom wordt het tijd voor een nieuwsbrief met informatie over het komend seizoen. Het orkest heeft dinsdag 23 augustus weer haar eerste repetitie. De slagwerkgroep start een week eerder; donderdag 17 augustus.

 

Na de zomervakantie gaan we werken aan het programma voor het 'Top 2000 concert', welke op zaterdagavond 10 december gaat plaatsvinden in de Schuur. Er is op dit moment zowel een zanger als zangeres 'gecontracteerd'; Jochem de Jong en Hilgoniek de Vlieger, beide geen onbekenden voor onze vereniging.

 

Fijne vakantie nog en tot over een paar weken!

Ledendag

Zaterdag 2 juli hebben we onze ledendag gehad, 's middags een groepsactiviteit met verschillende leuke onderdelen onder leiding van Ellen. Krattenrace, spijkerpoepen, top-2000 quiz, ballonnenspel, fotowedstrijd en ruilhandel. Op allerlei vlakken werden we uitgedaagd (je had erbij moeten zijn!). Dee teams waren aan elkaar gewaagd, maar won uiteindelijk het team met.. ?? De opbrengst van de ruilhandel was €575 euro! Petje af voor de organisatie Ellen!

 

Na afloop konden we door inbreng van verschillende leden genieten van eigengemaakte salade & hamburgers.

 

 


Serenade 50 jarig bestaan CCH

Op 27 november 1972 werd de Stichting CCH officieel opgericht. het CCH beheert de openbare gebouwen in Hoogmade; de Schuur, de Stal, de Drieluik, de Barg en de Brug. In november a.s. bestaat het CCH 50 jaar, iets dat de stichting graag wil vieren met huurders en inwoners van Hoogmade.

 

Daarom worden in het weekend van 14, 15 en 16 oktober jubileumevenementen georganiseerd.

  • Een workshop voor leerlingen van Ter Does (14 oktober)
  • Een receptie en borrel in 'de Schuur' (15 oktober), met een gezellig samenzijn en jubileum boekpresentatie
  • Een bandje in 'de Stal' (16 oktober)

 

Muziekvereniging DHH is gevraagd of we zaterdag 15 oktober ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van CHH om 16:30 een serenade kunnen geven. Dit zal tijdens de borrel in de Schuur zijn. Vriendelijk verzoek hiermee vast rekening te houden in de agenda.


Rabo sponsoractie


Lintje voor Peter v/d Meer

Afgelopen april ontving Peter van der Meer een lintje voor zijn jarenlange inzet voor de dorpsgemeenschap. Hoewel alweer 3 maanden geleden, wil ik jullie de tekst geschreven door zijn medebestuursleden van het CCH niet onthouden;

 

 

Vandaag (26-4-2022) werd bekend dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd Peter van der Meer te benoemen tot ‘Lid in de Oranje van Nassau’. De toekenning van deze koninklijke onderscheiding is een prachtige waardering voor de vele bijdragen die Peter in een lange periode heeft geleverd aan vele verenigingsactiviteiten in ons dorp.

 

Peter van der Meer was van april 1975 t/m september 1979 voor de eerste maal bestuurslid van de Stichting Cultureel Centrum Hoogmade. In 2011 trad hij opnieuw toe tot het CCH-bestuur. In al die jaren leverde en levert hij een zeer gewaardeerde bijdrage vanuit zijn functie van portefeuillehouder Beheer, Onderhoud en Renovatie. Koning Willem-Alexander keek niet alleen naar het CCH. Peter was en is ook actief in andere dorpsclubs. Ook bij die clubs was en is Peter een meelevende verenigingsman: vroeger penningmeester bij de Voetbalvereniging MMO, actief in de Open Toernooi-commissie van de Tennisvereniging, jarenlang lid van de commissie voor het onderhoud van de parochiekerk en nu actief voor een ‘Nieuwe Kerk’ en ook alweer jaren een betrokken muzikant bij de Koninklijke Muziekvereniging De Heerlijkheid Hoogmade.

 

Vanmorgen ontving Peter van der Meer in het gemeentehuis in Roelofarendsveen uit handen van burgemeester Astrid Heijstee-Bolt de versierselen die horen bij deze koninklijke onderscheiding. Als collega-bestuursleden feliciteren wij Peter van harte met deze toekenning. Peter bedankt en geniet met volle teugen van deze bijzondere waardering!

 


Barmuntjes (Orkest)

Bij het orkest wordt in de pauzes afgerekend met barmuntjes. Wanneer je barmuntjes koopt, het vriendelijk verzoek zoveel mogelijk gebruik te maken van de QR codes voor het betalen via een bankoverschrijving, in plaats van betaling met contant geld.

 

Dit in verband met onze veiligheid en toegenomen kosten om geld te storten bij de bank.