Nieuwsbrief mei 2021

Corona Update

Muzikanten van DHH,

 

Na de Algemene Leden Vergadering is het een tijdje stil geweest rond onze vereniging. Maar we hopen binnenkort onze activiteiten weer langzaamaan op te kunnen starten. In de buitenlucht mogen we namelijk muziek maken!

 

Afgelopen week is er contact geweest met de gemeente en met de basisschool, waardoor we (zodra het weer het toelaat) buiten kunnen gaan repeteren. De eerste keren zullen op proef zijn: voor ons en ook voor de buurt om te kijken hoeveel overlast er wordt ervaren.

 

De repetitietijden zijn hierdoor iets aangepast voor zowel het orkest als de slagwerkgroep: van 19u tot 21u. 

Twee dagen voor de repetitie zal de knoop doorgehakt worden of we wel of niet gaan repeteren. Dit is afhankelijk van de weersvoorspelling: het moet droog zijn en vanaf 15 graden. Dus berg je winterjas nog maar niet op :-)

 

Wat praktische gegevens: het schoolplein is toegankelijk via ons clubgebouw en we zullen 2 meter tussen de stoelen hanteren.


Digitale Anjercollecte

Ook dit jaar doet DHH weer mee aan de digitale anjercollecte. 

Vorig jaar hadden we hiermee 183,50 euro opgehaald. Dit jaar gaan we natuurlijk voor een hoger bedrag. Help je mee?  

 

 


Algemene ledenvergadering

In februari en maart heeft onze algemene ledenvergadering in schriftelijke vorm plaatsgevonden. Het is met deze 'vergadering' gelukt om de belangrijkste verenigingszaken af te handelen:

 

  • Decharge bestuur over verenigingsjaar 2020.
  • Bestuursverkiezingen: Oscar van Leijden is toegetreden tot het bestuur (algemeen bestuurslid). Agnes Hoogenboom is afgetreden als contactpersoon slagwerkgroep.
  • Verkiezingen kascontrolecommissie: Jef Hoeberichts (1), Lauris Beets (2), Alice van der Meer (Reserve).

De jaaragenda is inmiddels op de website geplaatst, uiteraard onder voorbehoud. We wachten hierbij de laatste berichtgeving vanuit overheid en KNMO af.

 

Tot slot willen we graag Anneke Hoogenboom hartelijk danken voor haar inzet afgelopen jaren voor onze orkestleerlingen. Afgelopen jaar heeft zij besloten haar functie na 2020 neer te leggen. Wij zijn blij dat Jannie Kruiswijk inmiddels haar taak als contactpersoon voor orkestleerlingen heeft overgenomen. Bedankt en succes Jannie!

 

 


NL-Doet 29 Mei

Zaterdag 29 mei is NL-Doet. De klus die we als muziekvereniging 'DHH' hebben aangemeld is vervanging van onze prijzenkast. Deze werd onveilig (de glazen schuifdeuren liepen uit de rails), waardoor vervanging nodig werd.

 

Oscar gaat aan de slag voor een ontwerp, waarna we deze zaterdag 29 mei gaan realiseren. Lijkt het je leuk te helpen? Meld je aan via NL-doet:

 

Vernieuwen prijzenkast | NLdoet

 


Nieuwe toiletgroep Drieluik

In februari - maart is in opdracht van CCH, de verhuurder van het Drieluik, een nieuwe toiletgroep geplaatst in het Drieluik door een aannemer. Ook is de hal vernieuwd.

Zie hier het mooie resultaat!


4 mei: Dodenherdenking

Op 4 mei herdenken we het einde van de tweede wereldoorlog. Dit jaar doen we dat vanwege het Coronavirus vanuit huis.

 

Aan het begin van de avond wordt op de herdenkingsplekken in de dorpen van Kaag en Braassem door burgemeester of wethouder een krans gelegd. Op een aantal locaties zal het signaal Taptoe te horen zijn. Vanuit DHH werken we mee aan de dodenherdenking bij het monument in Woubrugge. Zoë zal hier namens DHH rond 19:00u het signaal spelen.

 

Op 4 mei komt daarnaast een speech van burgemeester Marina van der Velde-Menting online via de website en social media kanalen van de gemeente en van het comité 4 en 5 mei Kaag en Braassem. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0