Nieuwsbrief april 2020

Corona update

 

Afgelopen week werd duidelijk dat de maatregelen mbt Corona verlengt worden tot 20 mei. Er zijn wel wat versoepelingen, met name voor de Jeugd, maar helaas zijn deze nog niet van toepassing op de activiteiten van DHH.

 

Dat houdt helaas in dat de 'blijf thuis' maatregelen nog langer van kracht blijven. Repetities zijn nog steeds niet toegestaan, ook niet wanneer we de 1,5 meter regel toepassen. En helaas ook nog niet voor de jeugd. Hetzelfde geldt voor muzieklessen, deze vinden daarom nog plaats via WhatsApp/Skype.

 

In de tussentijd wordt door de bond (KNMO) in samenwerking met andere culturele partners wel gewerkt aan een protocol met richtlijnen waarmee we hopelijk in de toekomst, als de maatregelen versoepeld worden, weer veilig kunnen repeteren. 

 

Voor wat betreft de evenementen, weten we dat deze tot 1 september verboden zijn. Dit houdt onder andere in dat de volgende optredens van DHH afgelast zijn: Koningsdag (27 april), Dodenherdenking (4 mei), Bevrijdingsconcert (5 mei), Leiden Marathon (10 mei) en Open dag waterrecreatie Woubrugge (20 juni). Hoewel er voornemens zijn de Leidse Marathon en de Opendag waterrecratie te verplaatsen naar later dit jaar, is hiervan nog niets definitief.

 

 Uiteraard houden we jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, en de gevolgen hiervan voor onze activiteiten.

 

Glenn

 


koningsdag toost

 

Beste leden,

 

Om eerlijk te zijn mis ik de repetities en met name de gezelligheid met elkaar. Waarschijnlijk duurt het nog wel even voordat we zoals vanouds weer kunnen repeteren en les hebben. Daarom leek het mij leuk om op Koningsdag een toost te houden via ZOOM. ZOOM is een programma waarmee je kan videobellen. Dat betekent dat je niet alleen met elkaar kan praten, maar ook elkaar kan zien. Dus trek op Koningsdag je mooiste oranje kleren aan, schenk wat lekkers in en breng met mij om 11 uur een toost uit op onze gezondheid!

 

Ellen

 

Ps. Hieronder leg ik uit hoe je ZOOM kan gebruiken. Je kan dit nu al proberen of het lukt. Mocht het niet lukken, vraag me dan om hulp op 06-15 24 50 63 (graag via WhatsApp of SMS).

 

Voor de mobiele telefoon (met internet):

 1. Ga naar de volgende internet pagina: "zoom.us"
 2. Klik op "JOIN"
 3. Je krijgt nu (als het goed is) vanzelf een voorstel om een app te downloaden.
 4. Open de app, nadat deze gedownload en geïnstalleerd is.
 5. Klik op "Join a Meeting"
 6. Vul het volgende nummer in als Meeting ID: 792 7673 5407
 7. Daaronder kan je je naam wijzigen als dit nodig is
 8. Klik op "Join"
 9. Vul als wachtwoord (meeting password): "dhh" in (zonder de " en met kleine letters)

Voor de computer (met internet, microfoon en speakers):

 1. Ga naar: https://us04web.zoom.us/j/79276735407?pwd=bUNqZkRycVNURTRmRU96YWppeWxndz09
 2. Je krijgt een nieuw scherm in beeld voor het installeren van de ZOOM software. Volg deze stappen op.
 3. Je bent erin! Als je geen camera/microfoon/speakers hebt, krijg je een waarschuwing. Dan kunnen wij je niet horen/zien of jij kunt ons niet horen.

Oud papier inzameling

Recent heeft Renewi, onze partner voor inzameling van oud-papier, ons laten weten per direct niet meer met de perswagen oud-papier in te zamelen. Met deze manier van inzamelen zijn de risico's mbt het Corona virus te hoog.

 

Direct hebben we met Renewi een alternatieve inzamelmethode opgezet voor Hoogmade, welke afgelopen inzameling is gestart, en zeker tot de zomer gehandhaafd blijft (1 juli). 

 

De ervaringen van 14 april waren goed; In/rond het dorp waren door Renewi op vrijdagmiddag een 4 tal containers geplaatst. Inwoners konden op zaterdagochtend tussen 09:00 en 12:00 uur oud papier zelf aanleveren. Hier werd goed gehoor aan gegeven op zaterdagmorgen, maar ook eerder hadden inwoners al hun oud papier in de container gezet (deze was open) of voor de container geplaatst. Bij iedere container was er supervisie van DHH vrijwilliger om eea ordelijk en schoon te laten verlopen.

Resultaat; een goede inzameling (veel oud papier), weinig zwerfvuil. En gelukkig namen inwoners ook oud papier mee van buurtbewoners, waardoor Peter met de aanhangwagen niet heel veel werk had. De meeste containers zijn op zaterdagmiddag weer opgehaald door Renewi. Uitgezonderd de container op de Gr Willen II laan, die geblokkeerd was door geparkeerde auto’s. De inwoners met 'containerzicht' zijn door Jan en Antoinette voorzien van een bos tulpen. 

 

We hebben begrip voor de vrijwilligers die die komende periode geen risico willen lopen en niet mee willen werken aan de inzameling. Echter wel het verzoek om zover mogelijk zelf een vervanger te zoeken. Hier hoeven we Antoinette niet mee te belasten.

 

Antoinette, bedankt voor de coördinatie! Top werk geweest op korte termijn. 

Download
Oudpapier inzameling
Oud_papierinzameling.pdf
Adobe Acrobat document 207.8 KB

De gemeente is druk in de weer met het vormgeven van de oud papier inzameling vanaf 1 juli 2020, zoals sommigen wellicht hebben kunnen lezen op facebook of in de krant. 

 

De voorkeur van de gemeente gaat uit naar een variant waarbij Cyclus het oud papier ophaalt op dezelfde manier waarop dit met GFT/restafval gebeurt. Aanbod via een container, waarbij Cyclus deze periodiek (door de weeks) leegt. Verenigingen worden hierbij bedankt voor hun jarenlange inzet en krijgen een 'fooi' voor de rest van het jaar.

Nog niets is definitief; gezien de raad moet beslissen.

 

Uiteraard zijn wij (en veel andere inzamelaars) het niet eens met deze keuze. We hebben onze zienswijze ingestuurd, en pleiten voor extra onderzoek naar goede alternatieven. 

De oud-papier inkomsten voor onze vereniging waren afgelopen jaar ongeveer 4500 euro, een inkomstenbron niet zo snel vervangen is.

 

Ook persoonlijk als inwoner ben ik geen voorstander; we krijgen een extra container, en vrijwel zeker gaat de afvalstoffenheffing volgend jaar weer omhoog.


Lintjesregen!

Het heeft onze Koning Willem Alexander behaagd om ons lid Henk Brunt te benoemen tot lid in de orde van Oranje Nassau. Het officiële opspeld-moment moet nog plaats vinden, maar alle gedecoreerden van onze gemeente zijn gister of vandaag gebeld door onze burgemeester. Naast Henk Brunt hebben onder andere Jeanne Borst en Doky Verhagen (vrouw van Lauris) uit Hoogmade ook een onderscheiding ontvangen.

 

Samen met Hengelsportvereniging De Eindsprint, Voetbalvereniging MMO en de parochie hebben we vanuit DHH de voordracht van Henk ondersteund. En wel om de volgende reden;

 

 

Henk Brunt is actief in onze vereniging vanaf 1972, en heeft daarbij al vrij snel 3 termijnen in het bestuur gediend als secretaris (1974 tot 1980).

 

 

 

Tot op de dag van vandaag is Henk een actief lid/muzikant binnen onze vereniging gebleven. In eerste plaats door te musiceren in het orkest. Daarnaast ondersteunt Henk de vereniging op vele andere vlakken; diverse (onderhouds-) klussen aan Drieluik, fondsenwerving, het delen van folders, helpen bij het opbouwen/afbreken bij onze eigen concerten en redactiewerk voor bijvoorbeeld de Kersteditie. Een duizendpoot waar we op kunnen bouwen.

 

Dit lintje is dan ook een blijk van waarding voor zijn geleverde bijdrage aan onze vereniging. En uiteraard hopen we dat we nog lang met Henk kunnen blijven bouwen aan DHH.

 

Dik verdient, van harte gefeliciteerd Henk!


4 mei viering

De dodenherdenking in Woubrugge is afgelast dit jaar. De nationale herdenking op de Dam in Amsterdam gaat wel door, maar in heel afgeslankte vorm met alleen een kranslegging, toespraak van onze koning en het taptoe signaal.

De herdenking wordt afgesloten met het taptoe signaal om 19:58 uur gevolgd door twee minuten stilte om 20:00 uur.

 

Anneke Hoogenboom speelt namens DHH het taptoe signaal tijdens de jaarlijkse herdenking in Woubrugge. Deze gaat dit jaar niet door, maar haar is wel gevraagd dit vanuit huis te doen. Anneke daagt alle blazers uit het taptoe signaal mee te spelen tijdens de dodenherdenking vanuit huis. Na de twee minuten stilte volgt het Wilhelmus.

De meesten hebben het Wilhelmus wel in het marsboek. Links vindt je het taptoe signaal. 


Overlijden Theo Witjes

Vandaag bereikte ons het trieste nieuws dat een oud lid van onze vereniging is overleden; Theo Witjes.

Theo heeft van ongeveer 2010 tot 2017 bariton gespeeld in het orkest. Namens de vereniging hebben we een kaart gestuurd naar zijn familie.

 


Drummer gezocht

Help ons zoeken naar een nieuwe drummer zodat het orkest straks weer kan repeteren met een eigen drummer.

 

Het orkest van DHH speelt niet op straat, maar verzorgt alleen concerten. We spelen een mix van populaire werken van bijvoorbeeld Coldplay, Stevie Wonder, Amy Winehouse, George Ezra en Ed Sheeran. Bekende muziek, waar je blij van wordt! Je start het snelste als je bladmuziek kan lezen en dat is dan eigenlijk ook wel een vereiste.
 
Je komt terecht in een gezellige club. Het gaat er tijdens onze repetities op dinsdagavond behoorlijk serieus aan toe. Maar uiteraard is er ook tijd voor een lach tussendoor en drankje achteraf. Door het jaar heen hebben we ongeveer acht optredens, zowel binnen als buiten.
  
Ben jij de drummer die we zoeken? Of ken je wellicht een drummer met interesse en tijd op dinsdagavond? Laat het ons weten en bel Glenn (06-4226-4828) of neem contact op per e-mail via info@deheerlijkheidhoogmade.nl. Je bent ook van harte welkom om op dinsdagavond te komen kijken (en misschien wel direct mee te spelen?).