Nieuwsbrief maart 2020

Corona update

 

Beste leden,

 

De coronamaatregelen hebben flinke impact in het sociale leven. Zo ook op onze muziekvereniging. Na de eerste persconferentie op donderdag 12 maart waarin het kabinet aankondigde alle activiteiten met >100 personen op te schorten t/m eind maart hebben we direct besloten om alle repetities en optredens af te lassen tot en met zondag 5 april. Hiermee volgen we ook het advies op van de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie). Helaas waren we hierdoor genoodzaakt ook het voorjaarsconcert, waarvoor al druk gerepeteerd werd bij slagwerkgroep, leerlingen en orkest te annuleren. We hopen een nieuwe datum voor dit concert te vinden, zodra hier mogelijkheid voor is. 
 
Er is gelukkig ook positief nieuws; Wim van Klink biedt de muzieklessen aan onze hout en koperblazers tegenwoordig aan via een livestream. Hoewel niet optimaal, kan het lesprogramma hierdoor in ieder geval doorgaan. Hulde!
 

Vorige week werd duidelijk dat de grote evenementen (waarvoor een vergunning noodzakelijk is) tot en met eind mei verboden worden. Ook hierbij horen een flink aantal activiteiten waar we als muziekvereniging deel van uitmaken. Uit onze jaaragenda zijn hierdoor de volgende concerten afgelast:

  • Voorjaarsconcert (4 april)
  • Koningsdag (27 april)
  • Bevrijdingsconcert (5 mei)
  • Leiden Marathon (10 mei, wordt verplaatst naar: 22 november)
  • Open dag waterrecreatie Woubrugge (20 juni, wordt verplaatst naar 19 september)

 

Uiteraard houden we jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, en de gevolgen hiervan voor onze activiteiten.

Houdt ondertussen je vaardigheden (en voor de blazers; je embouchure) op pijl door thuis zelfstandig (of met YouTube) te repeteren. Ik kan niet wachten om weer gezamenlijk te repeteren (en natuurlijk vervallen de verjaardagstraktaties van de uitgevallen repetities niet...)!

 

Glenn

 


Oud papier inzameling

Recent heeft Renewi, onze partner voor inzameling van oud-papier, ons laten weten per direct niet meer met de perswagen oud-papier in te zamelen. Met deze manier van inzamelen zijn de risico's mbt het Corona virus te hoog.

 

Direct hebben we met Renewi een alternatieve inzamelmethode opgezet voor Hoogmade, welke al ingaat op de eerstvolgende inzameldag, zaterdag 11 april. 

 

Door Renewi zullen op de inzameldag 4 dichte containers geplaatst worden op verschillende plekken in Hoogmade. Deze containers zullen op zaterdag opengemaakt worden, waarbij het de bedoeling is dat inwoners zelf het oud-papier aanleveren. Dit geldt dan zowel voor bewoners van de bebouwde kom als buiten de bebouwde kom. We rekenen hierbij ook op de behulpzaamheid van Hoogmade om eventueel oud papier van buren die zelfstandig niet in staat zijn oud papier af te voeren.

 

Onze vrijwilligersdienst voor oud-papier blijft intact. Per container wijzen we een vrijwilliger van DHH toe om een en ander in goede banen te leiden: zorgen dat alleen papier/karton wordt aangeleverd, dat de omgeving van de container netjes blijft en dat er gestapeld wordt in de container. 

 

Voor de inwoners van Hoogmade is een brief gemaakt, welke in de bijlage is toegevoegd en komende week wordt verspreid.

 

We verwachten dat deze situatie zeker tot de zomer gehandhaafd blijft. Tegelijkertijd zijn we met de gemeente in gesprek over een alternatieve inzamelmethode van oud papier.

 

Download
Oudpapier inzameling
Oud_papierinzameling.pdf
Adobe Acrobat document 207.8 KB

Flessen actie

Maart is bijna voorbij en dan eindigt ook de statiegeldactie voor onze club. Heb je nog tijd over? (Waarschijnlijk wel door de Corona maatregelen...) dan hebben wij nog een tip: zoek in je huis alle statiegeldflessen en -kratten op en lever ze in!


Handen ineen tegen Corona (driemaster)

Vanuit de Driemaster is er een initiatief voor inwoners van Kaag & Braassem voor hulp aan (oudere) kwetsbare mensen in deze tijd. Zo zetten zij onder andere een hulpbank op. Zie de bijlage voor meer informatie.

Download
Handen ineen tegen het coronavirus
Handen ineen tegen het coronavirus (actie Driemaster)
Handen ineen tegen het coronavirus.pdf
Adobe Acrobat document 127.8 KB