Oud papierinzameling

Waar wij tot voorkort met onze inzamelpartner Renewi huis aan huis in Hoogmade het oud papier ophaalden, hebben we in samenwerking met Renewi moeten besluiten dat dit niet langer uitvoerbaar is. Door de maatregelen die vanuit de overheid zijn genomen om verdere verspreiding van het Corona virus te voorkomen, komen wij niet langer het papier ophalen.

 

Wij zijn ons ervan bewust dat jullie vanuit milieu oogpunt, maar ook in het kader van de kosten graag het oud papier willen blijven scheiden. Daarnaast steunen jullie hiermee ook onze vereniging. De vergoeding die wij krijgen wordt namelijk gebruikt voor de opleiding van nieuwe leerlingen en de aanschaf van instrumenten.

 

Daarom hebben we met Renewi een alternatief plan uitgewerkt, waarmee we de oud papier inzameling kunnen voorzetten iedere 2e zaterdag van de maand. Op de dag van inzaemling worden in/rond Hoogmade een aantal containers geplaatst, waar ’s morgens tussen 09:00 en 12:00 uur oud papier aangeleverd kan worden. Wij komen dus niet meer bij jullie langs, maar verwachten dat jullie het papier aanleveren bij de container.

 

 

Door Renewi worden de containers op de volgende locaties geplaatst:

  1. van Klaverweijdeweg (parkeerplaats thv volkstuinen)
  2. Van Alcmaerlaan (thv Schoollaan)
  3. Graaf Willem 2 laan (thv Poelgeestlaan)
  4. Vlietpark

 

De containers worden iedere tweede zaterdag van de maand in de ochtend geplaatst, en rond het middaguur (12:00) verwijderd. Bij de containers zal tussen 9:00 uur en 12:00 uur een vrijwilliger van de muziekvereniging klaarstaan. Om 12:00 zullen de containers worden afgesloten, waarna aanlevering niet meer mogelijk is. 

 

Uiteraard houden we hierbij de maatregelen van de overheid aan; een afstand van 1,5 meter van elkaar en blijf thuis als je klachten ervaart. Daarnaast zijn de containers geen plaatsen voor het uitwisselen van het laatste dorpsnieuws. Wel willen we je vragen te denken aan de buren die kwetsbaar of minder goed ter been zijn; wellicht hebben zij ook al een doos met oud papier klaar staan?

 

 

Alvast bedankt voor jullie medewerking.