Nieuwsbrief december 2019

Alweer de laatste nieuwsbrief van dit jaar. 

 

Op maandag 16 / dinsdag 17 December zijn de laatste repetities van slagwerkgroep en orkest, daarna hebben we twee weken vakantie.

 

Voor de laatste repetitie, vindt het kerstconcert plaats. Dit jaar in samenwerking met Gretha Bregman. Door de kerkbrand is het concert in Hoogmade in 'De Schuur'. Dit vraagt wat extra voorbereiding, waarvoor we graag ook een beroep op jullie doen, met name zaterdagmiddag is wat hulp gewenst, zodat we dit snel kunnen doen. Daarnaast gaan we ervanuit dat ieder ook zijn bijdrage levert bij het opruimen 's avonds. En dat is iets meer dan alleen het meenemen van je eigen instrument en standaard. Tijdens het concert hebben we naast Gretha twee nieuwe gezichten; Oscar helpt het orkest (tijdelijk) uit de brand als drummer. Daarnaast vervangt Aad de Vries Lauris als pianist. Succes allen!

 

 

 

Een viertal deelnemers aan de slagwerkworkshop is daadwerkelijk lid geworden van onze vereniging. Gezamenlijk krijgen zij van 19:30 tot 20:00 nog groepsles. Daarnaast, doen ze ook het eerste half uur mee met de repetitie van de slagwerkgroep. Leuk dat dit initiatief zo succesvol is geweest! Heel veel plezier allemaal op maandagavond bij de slagwerkgroep!

 

 

 

De eerste data voor 2020 zijn alvast opgenomen in de jaaragenda (voorjaarsconcert & najaarsconcert). Daarnaast is ook de datum voor de ALV gepland, en wel op donderdag 13 februari. Benieuwd naar het bestuursverslag of de cijfers? Of wil je meebeslissen of meedenken? Kom vooral!

 

Kerstconcert

Dit jaar geen sing-in met samengesteld koor, maar een kerstconcert door het orkest met medewerking van soliste Gretha Bregman.

 

Het orkest verzorgt 15 december een tweetal kerstconcerten:

‘s middags om 13:30 in de dorpskerk van Woubrugge

‘s avonds om 19:00 in 'de Schuur' te Hoogmade. In het voorprogramma, vanaf het moment dat de deuren van de schuur geopend zijn (18:30 uur) treedt het opleidingsorkest op.

 

 

Woensdagavond 11 December:

 

Opbouwen podium (Doeken, verlichting boven podium, Truss voorbereiden)

 

Zaterdagmiddag 14 December:

 

Opbouwen/inrichten van de zaal. Inclusief het hijsen van de lampentruss, spotjes, vloerbedekking en stoelen.

 

 

 

Zondag 15 December:

 

12:00 generale in de kerk van Woubrugge (Comriekade 7, instrumentkoffers, jassen kunnen worden opgeslagen in Immanuel.

 

13:00 pauze in "Immanuel" (koffie wordt verzorgd).

 

13:30 Kerstconcert Woubrugge

 

14:40 Naar Hoogmade voor Soundcheck

 

18:30 Opleidingsorkest speelt

 

19:00 Kerstconcert Hoogmade

 

21:15 Opruimen de Schuur.

 


Drummer gezocht

Onze vaste drummer van het orkest heeft een nieuwe baan gevonden in de buurt van München, Duitsland en gaat ons daarom na 12 jaar helaas verlaten. En ook al vrij snel; het najaarsconcert op 2 november is zijn laatste optreden. Daarom zijn we opzoek naar een nieuwe drummer voor ons orkest.

 

Het orkest van DHH speelt niet op straat, maar verzorgt alleen concerten. We spelen een mix van populaire werken van bijvoorbeeld Coldplay, Stevie Wonder, Amy Winehouse, George Ezra en Ed Sheeran. Bekende muziek, waar je blij van wordt! Je start het snelste als je bladmuziek kan lezen en dat is dan eigenlijk ook wel een vereiste.

 

Je komt terecht in een gezellige club. Het gaat er tijdens onze repetities op dinsdagavond behoorlijk serieus aan toe. Maar uiteraard is er ook tijd voor een lach tussendoor en drankje achteraf. Door het jaar heen hebben we ongeveer acht optredens, zowel binnen als buiten. 

 

 

Ben jij de drummer die we zoeken? Of ken je wellicht een drummer met interesse en tijd op dinsdagavond? Laat het ons weten en bel Glenn (06-4226-4828) of neem contact op per e-mail via info@deheerlijkheidhoogmade.nl. Je bent ook van harte welkom om op dinsdagavond te komen kijken (en misschien wel direct mee te spelen?).

 


Kersteditie

De kersteditie is gereed. Papieren versies liggen vanaf dinsdag in Drieluik. De digitale versie kan je hier downloaden!

 

De samenstellers van deze editie, Anneke, Andre, Henk en Peter, hartelijk dank voor jullie inzet! Daarnaast een bijzondere vermelding voor Linda Hoogenboom. Zij heeft -op het laatste moment- nog een tweetal van onze leden geïnterviewd en hiervan verslag gebracht in de Kersteditie.

 

Maar ook Peter van der Meer, Ellen Hoogendoorn, Tineke, Antoinette, Danielle en Anneke/Jos hartelijk dank voor de snelle distributie van deze editie in/rond Hoogmade!

 

Wil je volgend jaar ook meedenken hoe we de kersteditie actueel kunnen houden? Meld je vast aan!

 


Oud Papierschema

Zoals je weet haalt onze vereniging iedere 2e zaterdag van de maand oud papier op in en rond Hoogmade. Hiermee halen we de nodige gelden binnen om onze instructeurs te betalen en instrumenten te kunnen onderhouden. 

 

Per maand hebben we 7 (rustige maanden) tot 8 vrijwilligers nodig. Van ieder lid verwachten we dat ze hierbij met 4 diensten in het jaar meehelpen. Voor de jeugd tot 18 jaar geldt dat verwacht wordt dat een van de ouders/verzorgers hieraan meewerkt.

 

Antoinette is gestart met het opstellen van het schema voor 2020. Heb je voorkeur voor bepaalde maanden (of kan je juist bepaalde maanden niet), geef dit bij haar aan!

 


Statiegeldactie

Bij supermarkt Coop kan je de waarde van je ingeleverde flessen / kratten doneren aan een wisselend goed doel. Het eerste kwartaal van 2020 kan je bij Coop Hoogmade de waarde van het statiegeld doneren aan DHH. De Coop verdubbeld dit bedrag uiteindelijk. Sparen jullie mee?

 


Agenda

Zondag 15 december Kerstconcerten, Woubrugge en Hoogmade.

 

2020

Donderdag 13 februari Algemene ledenvergadering, Hoogmade

Zaterdag 4 april Concert, Hoogmade.

Zaterdag 7 november Concert, Hoogmade.