Nieuwsbrief oktober 2019

Najaarsconcert

De programma's zijn rond. Naast slagwerkgroep en orkest treden zaterdag 2 november ook de deelnemers aan de slagwerkworkshop op. 

 

Onderstaand meer informatie over het concert. We kunnen nog wat hulp gebruiken

bij opbouwen / afbreken; dus schrijf je in op de intekenlijsten die klaarliggen

en kom vooral!

 

Bijgevoegd vind je ook de flyer, deze mag je

uiteraard doorsturen om vrienden/familie/etc uit te nodigen.

 

Voorbereiding en uitvoering najaarsconcert november 2019

Donderdag / Vrijdag: Opbouwen in de schuur. Podium klaarmaken, zaalaankleding ophangen. Er wordt t/m zaterdagochtend nog gymles gegeven dus we kunnen nog niets op de gymvloer zetten. Lichtbalk + verlichting ophangen in de nok van de zaal.

Houdt wel nog rekening met de overige gebruikers in de Schuur.

 

Zaterdag 2 november: Vanaf 13:00 richten we de zaal in (vloer, stoelen, etc), 

Tijden generale repetities:

15:00 Orkest

18:00 Slagwerkgroep

 

Concertavond

19:30 Verzamelen in de Schuur. Koffers, tassen, mappen e.d. kunnen in

Drieluik neergezet worden. Drieluik gaat tijdens concert op slot.

20:00 Aanvang concert. Openingswoord + slagwerkgroep. In het optreden van de slagwerkgroep zit ook een demo van de deelnemers aan de slagwerkshop. Na het optreden  gaan de gordijnen dicht, en kunnen de instrumenten die niet meer gebruikt worden opgeruimd worden.

20:45 Pauze. Klaarmaken podium voor orkest

22:00 Einde. Na afloop van het concert kunnen alle instrumenten +

bladmuziek terug naar Drieluik. Na het opbergen van de instrumenten gaat

Drieluik op slot. (Denk dus aan je jas en tas). De bar in 'De Schuur' is

geopend voor een drankje en gezellig napraten.

 

Zondag 3 november. Vanaf 9:00 Opruimen. Komt allen want vele handen maken licht werk.

 

Programma orkest:

 

1) Soldaat van Oranje

 

2) Jesus Christ Superstar

 

3) Abba Cadabra

 

4) The Beach Boys greatest hits

 

5) Bohemian Rhapsody

 

6) The Cream of Clapton

 

7) Stevie Wonderful

 

8) The Beatles Collection

  

 

 

Kerstconcert

Dit jaar geen sing-in met samengesteld koor, maar een kerstconcert door het orkest met medewerking van soliste Gretha Bregman. Uiteraard is er voldoende ruimte voor het publiek om mee te zingen: het kerstconcert krijgt een bekend repertoire.

 

Het orkest verzorgt 15 december een tweetal kerstconcerten:

‘s middags om 13:30 in de dorpskerk van Woubrugge

‘s avonds om 19:00 in de RK OLV geboortekerk Hoogmade


Drummer gezocht

Onze vaste drummer van het orkest heeft een nieuwe baan gevonden in de buurt van München, Duitsland en gaat ons daarom na 12 jaar helaas verlaten. En ook al vrij snel; het najaarsconcert op 2 november is zijn laatste optreden. Daarom zijn we opzoek naar een nieuwe drummer voor ons orkest.

 

Het orkest van DHH speelt niet op straat, maar verzorgt alleen concerten. We spelen een mix van populaire werken van bijvoorbeeld Coldplay, Stevie Wonder, Amy Winehouse, George Ezra en Ed Sheeran. Bekende muziek, waar je blij van wordt! Je start het snelste als je bladmuziek kan lezen en dat is dan eigenlijk ook wel een vereiste.

 

Je komt terecht in een gezellige club. Het gaat er tijdens onze repetities op dinsdagavond behoorlijk serieus aan toe. Maar uiteraard is er ook tijd voor een lach tussendoor en drankje achteraf. Door het jaar heen hebben we ongeveer acht optredens, zowel binnen als buiten.

 

Ben jij de drummer die we zoeken? Of ken je wellicht een drummer met interesse en tijd op dinsdagavond? Laat het ons weten en bel Glenn (06-4226-4828) of neem contact op per e-mail via info@deheerlijkheidhoogmade.nl. Je bent ook van harte welkom om op dinsdagavond te komen kijken (en misschien wel direct mee te spelen?). 

 

Uiteraard willen we Pieter en Aneta een goede toekomst toewensen in Duitsland. En ontzettend veel succes bij je nieuwe werkgever Lilium! Hou ons op de hoogte!


Rabo Clubsupport

Met de clubsupport actie hebben we een bedrag van € 565,35 opgehaald. Dit bedrag komt ten goede aan leermiddelen voor onze leerlingen (instrumenten, lesboeken).

 

Bedankt voor jullie steun!

 


Oud Papierschema

Zoals je weet haalt onze vereniging iedere 2e zaterdag van de maand oud papier op in en rond Hoogmade. Hiermee halen we de nodige gelden binnen om onze instructeurs te betalen en instrumenten te kunnen onderhouden. 

 

Per maand hebben we 7 (rustige maanden) tot 8 vrijwilligers nodig. Van ieder lid verwachten we dat ze hierbij met 4 diensten in het jaar meehelpen. Voor de jeugd tot 18 jaar geldt dat verwacht wordt dat een van de ouders/verzorgers hieraan meewerkt.

 

Antoinette is gestart met het opstellen van het schema voor 2020. Heb je voorkeur voor bepaalde maanden (of kan je juist bepaalde maanden niet), geef dit bij haar aan!

 


Agenda

Zaterdag 2 november Najaarsconcert, Hoogmade.

Zondag 15 december Kerstconcerten, Woubrugge en Hoogmade.

 

2020

Zaterdag 4 april Concert, Hoogmade.

Zaterdag 7 november Concert, Hoogmade.