Nieuwsbrief Augustus 2019

Vakantie!

Vlak voor de vakantie hebben zowel slagwerkgroep als orkest een concert buiten verzorgd, gewoon op de repetitieavond. Door gelijktijdige organisatie van een avondvierdaagse door de ijsclub, konden we terecht op het schoolplein voor beide concerten. Door het goede weer waren we hierdoor van publiek verzekerd!

De ijsclub heeft de wens uitgesproken dit volgend jaar te willen herhalen. Wat ons betreft een goed idee!

 

 

 

De slagwerkgroep heeft als afsluiting met de slagwerkers gegeten bij de pannenkoekenboerderij. Het seizoen van het orkest is afgesloten met een sjoelwedstrijd met haakse bak en gatenbak. Michel en Saskia bleken de beste sjoelers op de haakse bak. Saskia ging er uiteindelijk met de winst vandoor en kon de wisselbeker overnemen van Peter Wolvers.

 

 

 

Op maandag 2 / dinsdag 3 september starten de repetities weer.

 


Slagwerkworkshop

De slagwerkgroep zoekt enthousiastelingen en aspirant leden die nieuwsgierig zijn naar het spelen van een slagwerkinstrument.

 

 

 

In acht lessen maken de deelnemers, onder leiding van gediplomeerd instructeur Bert Slingerland, kennis met alle facetten van het slagwerk. De lessen starten de eerste week van september, op maandag 3 september. Vervolgens wordt in 8 weken (elke maandagavond van 19:00 tot 20:00) een basis slagwerk gelegd. Als afsluiting van de workshops  krijgt de groep tijdens het najaarsconcert 2 november kans op te treden!

 

 

 

Inmiddels zijn er al 7 aanmeldingen. Maar weet je iemand die dit leuk gaat vinden? Geef dit dan door, zodat hij/zij zich kan opgeven.

 

 

 

 

 

De workshops zijn bedoeld voor iedereen van 8-88 jaar. Ervaring met muziek/noten lezen is geen vereiste. De workshops vinden plaats op maandagavond van 19:00 tot 20:00 uur in Drieluik Hoogmade tussen 3 september tot en met 28 oktober. Deelname is gratis, maar we verwachten wel aanwezigheid op de maandagavonden

 


Groene Hart Matinee

Op zondag 22 september vindt het Groene Hart Matinee plaats in Langeraar. Voor de tweede keer nemen we deel aan deze muzikale middag.


Naast ons orkest wordt de middag verder gevuld met zangkoren. Wij mogen net als afgelopen jaar starten in het eerste tijdslot, en hebben hierbij van 13:00 tot 14:00 gekregen. Rond 13.20 worden we kort onderbroken met een welkomstwoord door dhr Buijserd, burgemeester van de gemeente Nieuwkoop.


We spelen in ons concert pak met rode blouse / overhemd en dit concert is onder leiding van onze dirigent Ton van Overdam. Vergeet je (zilveren of zwarte) muziekstandaard niet.

 

Muzikanten graag aanwezig om 12:45 in Langeraar, aanvang optreden: 13:00 uur.
Locatie is de Adrianuskerk, Langeraarseweg 90, Langeraar

Ons programma en de volgorde wordt in de eerste week na de zomervakantie samengesteld door Ton en de muziekkeuzecommissie.

 

Namens de organisatie verkopen we toegangskaartjes. Deze kosten €5,00 per stuk, waarbij de helft van dit bedrag ten goede komt aan onze eigen clubkas. Toegang voor onze muzikanten (deelnemers) is gratis.

 


Rabo Clubsupport

Zoals bekend is de Rabobank gestopt met de fietssponsortocht. Zij hebben een alternatieve actie bedacht om clubs financieel te ondersteunen; Clubsupport. Verenigingen kunnen een doel indienen waarvoor ze een bijdrage willen ontvangen. Rekeninghouders van de Rabobank (regio Groene hart- Noord) kunnen vervolgens in de periode van 27 september t/m 11 oktober hun stem uitbrengen op een doel.

 

Met de opbrengst uit clubsupport willen we ons project steunen om scholieren en inwoners van Hoogmade & Woubrugge kennis te laten maken met muziek. Zowel bij de slagwerkgroep, waar we in september gaan starten met een workshop, als bij het orkest waar leerlingen groepsgewijs introductielessen krijgen. Voor invulling van beide activiteiten is materiaal nodig, denk hierbij aan instrumenten en muziekstukken.


https://www.rabo-clubsupport.nl/groene-hart-noord/deelnemers/details/31421-muzver-de-heerlijkheid

 

Stemmen jullie eind september ook op DHH?

 


Agenda

Maandag 2 / dinsdag 3 september Eerste repetitie.

Maandag 2 september Start slagwerkworkshops.

Zondag 22 september Groene Hart Matinee, Langeraar.

Zaterdag 2 november Najaarsconcert, Hoogmade.

Zondag 15 december Kerstconcerten, Woubrugge en Hoogmade.

 

2020

Zaterdag 4 april Concert, Hoogmade.

Zaterdag 7 november Concert, Hoogmade.