Nieuwsbrief Mei 2019

Leiden Marathon

Zoals eerder aangegeven is zondag 19 mei de Leidse Marathon. Om de lopers aan te moedigen, en Hoogmade op de kaart te zetten spelen we -zowel slagwerkgroep als orkest- bij de doorkomst in Hoogmade.

 

 

 

In overleg met de organisatie zitten we evenals voorgaande jaren op de

 

splitsing Noordeinde / Kerkstraat (bij het kleine kerkje). We verzamelen om

 

11:00. Op het moment dat de eerste hardlopers voorbij komen beginnen we met

 

spelen (zal rond 11:30 zijn). Hierbij wisselen slagwerkgroep en orkest elkaar

 

af.

 

 

 

We gaan er vanuit dat we tot ongeveer 13:30 spelen (tot de bezemwagen).

 

Gebouw 'Het Kompas' is open voor ons (jassen, koffers en koffie).

 

 

 

Nummers die gepeeld gaan worden door het orkest:

 

Happy, One Direction, All about that Bass, Sing, Shut up and Dance, Sway, Charles Aznavour (let op, zoals gerepeteerd), I gotta feeling, Beach Boys, Sweet Caroline.

 

Leg ze vast in de goede volgorde (in je zwarte map).

 


Waterrecreatiedag

Over twee maanden op zaterdag 15 juni viert de Open dag waterrecreatie in Woubrugge haar 30 jarig lustrum. Er is een braderie, een kunstmarkt, drakenbootraces en andere wateractiviteiten.

 

 

 

Zoals eerder aangekondigd gaat daar het orkest een optreden verzorgen. Voor ons is een ruimte gereserveerd op de parkeerplaats achter de kerk, tussen de Kerkstraat en de provinciale weg. Let op; Het zal druk zijn in Woubrugge, houdt er rekening mee dat je een stukje moet lopen vanaf de plaats waar je parkeert.

 

 

 

Het orkest zal 's middags optreden, vanaf 15:00 uur tot 16:00 uur. Iedereen graag aanwezig om 14:45. Stoelen zijn geregeld, evenals een

 

stroomaansluiting. We trekken ons concertpak aan (rode blouse / overhemd).

 

 

 

'Aansluitend' (richttijd: 17u) kunnen we door naar Roelofarendsveen voor een Serenade bij de firma van Leijden. Adres; Geestweg 62A, 2371AG Roelofarendsveen.

 


ANJERCOLLECTE

In de week van 19 t/m 25 mei wordt er gecollecteerd voor het Anjerfonds in Hoogmade & Woubrugge. Help je mee met deze collecte? Meld je aan bij Jannie.

 

 

 

50% van de opbrengst gaat naar onze vereniging, en wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het vernieuwen van ons repertoire en instrumentarium. 

 

 

 

Naast een fysieke collecte, kan dit jaar ook online gedoneerd worden. 

 


Open podium: 28 Juni

 Het schiet alweer op, vrijdag 28 juni komt al erg dichtbij. Op vrijdagavond 28 juni vanaf 19.30 vindt het open podium plaats in ons clubgebouw Drieluik. Het open podium wordt jaarlijks georganiseerd voor muziekverenigingen en andere muzikanten in en rond Kaag en Braassem. Dit jaar organiseren wij dit terugkerend evenement in samenwerking met onze muziekleraar Wim van Klink.  

 

Tijdens deze avond is er voor iedereen gelegenheid te laten horen hoe zijn of haar vorderingen zijn, van beginnend muzikant tot ver gevorderd. Waarbij je je kan opgeven voor een solo-optreden of met een ensemble. Dit geldt dus niet alleen voor onze leerlingen, maar ook andere leden zijn vrij om alleen of in een groepje een leuk stuk ten gehore te brengen. Het is geweldig om met elkaar muziek te maken, naar elkaar te luisteren en te genieten. 

 

Als je mee wilt doen, dien je bijgevoegd inschrijfformulier in te vullen en te retourneren aan Wim van Klink via wimvklink@ziggo.nl (vóór 10 juni) zodat hij een programma kan samenstellen.

 


Agenda

Zondag 19 mei Leidse Marathon, Noordeinde, Hoogmade.

19 t/m 25 mei Anjercollecte Hoogmade & Woubrugge.

Zaterdag 15 juni Waterrecreatiedag, Woubrugge.

Zaterdag 15 juni Serenade gebr. van Leijden, RA Veen.

Vrijdag 28 juni Open podium Kaag & Braassem bij DHH in Hoogmade.