Nieuwsbrief April 2019

Koningsdag

Tijdens Koningsdag op zaterdag 27 april treden zowel slagwerkgroep als orkest op.

 

De slagwerkgroep treedt buiten op in Hoogmade tussen 10:15 en 11:00 uur bij de bar aan de Schuur (de 'Bifibar'). Hier eindigt de optocht met versierde fietsen welke wordt georganiseerd door de oudderraad van Ter Does. Zorg dat je op tijd aanwezig bent, zodat de benodigde instrumenten neergezet kunnen worden.

 

Het orkest treedt op in Woubrugge, op het plein van de Batehof, tussen 10:00 en 11:00 uur. Zorg dat je rond 09:45 aanwezig bent, zodat we ook echt om 10 uur kunnen starten. Een stroompunt en stoelen zijn voor ons geregeld. In Woubrugge valt ons optreden samen met de Kinderspelen op hetzelfde plein.

 

We treden op in onze concertoutfit met rode overhemd/blouse. Let erop dat je zwarte schoen draagt (en zwarte sokken), en vergeet je zilveren lessenaar niet.

 


Leiden Marathon

Zoals eerder aangegeven is zondag 19 mei de Leidse Marathon. Om de lopers aan te moedigen, en Hoogmade op de kaart te zetten spelen we bij de doorkomst in Hoogmade.

 

In overleg met de organisatie zitten we evenals voorgaande jaren op de

splitsing Noordeinde / Kerkstraat (bij het kleine kerkje). We verzamelen om

11:00. Op het moment dat de eerste hardlopers voorbij komen beginnen we met

spelen (zal rond 11:30 zijn). Hierbij wisselen slagwerkgroep en orkest elkaar

af.

 

We gaan er vanuit dat we tot ongeveer 13:30 spelen (tot de bezemwagen).

 


Waterrecreatiedag

Over twee maanden op zaterdag 15 juni viert de Open dag waterrecreatie in Woubrugge haar 30 jarig lustrum. Er is een braderie, een kunstmarkt, drakenbootraces en andere wateractiviteiten.

 

Zoals eerder aangekondigd gaan daar zowel onze slagwerkgroep als het orkest een optreden verzorgen. Voor ons is een ruimte gereserveerd op de stoep voor het museum OC van Hemessen, midden op de braderie. 

 

Tijden worden later bekend gemaakt, maar de slagwerkgroep zal 's morgens gaan en het orkest in de middag. 'Aansluitend' geven we in Roelofarendsveen een Serenade bij de firma van Leijden in verband met het 100 jarig bestaan van dit bedrijf, dat al jaren als sponsor verbonden is aan onze vereniging.

 


Samen met Unive

Verzekeraar Univé verdeelt weer een bedrag van 5000 Euro aan projecten binnen de gemeente Kaag en Braassem. Wij hebben wederom het project ' Samen muziek maken'  ingediend.

 

https://samenmetunive.nl/doelen/project-samen-muziek-maken-2/ 

 

Ons doel is door de jury helaas niet gekozen voor de stemmingsronde. 

 

 


ANJERCOLLECTE

In de week van 19 t/m 25 mei wordt er gecollecteerd voor het Anjerfonds in Hoogmade & Woubrugge. Help je mee met deze collecte? Meld je aan bij Jannie.

 

50% van de opbrengst gaat naar onze vereniging, en wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het vernieuwen van ons repertoire en instrumentarium. 

 

Het Prins Bernhard Cultuurfonds - de kunst van het geven.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimuleren we bijzondere initiatieven en talent. Voor een overzicht van uitgelichte projecten kunt u terecht op www.cultuurfonds.nl. Vanuit het cultuurfonds worden ieder jaar meer dan 3.800 projecten ondersteund: voor de aanschaf van instrumenten van de plaatselijke harmonie, voor de restauratie van historische schepen, of voor een cabaret- of muziekfestival in de regio.

 


Open podium: 28 Juni

 Het schiet alweer op, vrijdag 28 juni komt al erg dichtbij. Op vrijdagavond 28 juni vanaf 19.30 vindt het open podium plaats in ons clubgebouw Drieluik. Het open podium wordt jaarlijks georganiseerd voor muziekverenigingen en andere muzikanten in en rond Kaag en Braassem. Dit jaar organiseren wij dit terugkerend evenement in samenwerking met onze muziekleraar Wim van Klink.  

 

Tijdens deze avond is er voor iedereen gelegenheid te laten horen hoe zijn of haar vorderingen zijn, van beginnend muzikant tot ver gevorderd. Waarbij je je kan opgeven voor een solo-optreden of met een ensemble. Dit geldt dus niet alleen voor onze leerlingen, maar ook andere leden zijn vrij om alleen of in een groepje een leuk stuk ten gehore te brengen. Het is geweldig om met elkaar muziek te maken, naar elkaar te luisteren en te genieten. 

 

Als je mee wilt doen, dien je bijgevoegd inschrijfformulier in te vullen en te retourneren aan Wim van Klink via wimvklink@ziggo.nl (vóór 10 juni) zodat hij een programma kan samenstellen.

 


Agenda

Zaterdag 27 april Koningsdag, Hoogmade & Woubrugge (slagwerkgroep in Hoogmade, orkest in Woubrugge).

Zaterdag 4 mei Dodenherdenking, 20:00 uur - Kerkstraat, Woubrugge.

Zondag 19 mei Leidse Marathon, Noordeinde, Hoogmade.

19 t/m 25 mei Anjercollecte Hoogmade & Woubrugge

Zaterdag 15 juni Waterrecreatiedag, Woubrugge (zowel slagwerkgroep als orkest).

Zaterdag 15 juni Serenade gebr. van Leijden, RA Veen.

Vrijdag 28 juni Open podium Kaag & Braassem bij DHH in Hoogmade.