140 jaar ervaring gehuldigd

 

140 jaar ervaring gehuldigd bij DHH

 

Hoogmade - Afgelopen zaterdag 3 november werden tijdens het najaarsconcert van Koninklijke muziekvereniging De Heerlijkheid Hoogmade een drietal jubilarissen in het zonnetje gezet.

 

 

 

Voor een volle zaal in cultureel centrum ‘De Schuur’ te Hoogmade startte de slagwerkgroep van DHH de muzikale avond onder leiding van instructeur Bert Slingerland. Zij hadden gewerkt aan een volledig nieuw repertoire, waarmee de slagwerkgroep muzikaal en melodisch goed voor de dag kwam. Voor het leerlingenorkest gedirigeerd door Peter Wolvers de muzikale avond vervolgde, werden de eerste twee jubilarissen gehuldigd. Erwin Loggen is dit jaar 25 jaar lid en Andre van der Voorn zelfs 40 jaar. Beide heren zijn op jonge leeftijd begonnen bij DHH en maken nog steeds met veel plezier wekelijks muziek in Hoogmade. Erwin op hoorn, André op bastuba maar beide stappen binnenkort over op trombone.

 

 

 

Voor de pauze werd Siem van der Endt gehuldigd wegens zijn 75 jarig lidmaatschap bij de vereniging. Bijbehorend insigne werd door zijn vrouw Jo op zijn revers gespeld. Siem is in 1943 lid geworden van de vereniging en gestart op klarinet. Al vrij snel is hij daarna overgestapt op bastuba, die hij nu nog steeds met veel plezier bespeeld. Aan de hand van een foto collage werd het publiek mee terug genomen in de tijd. Om het jubileum van Siem extra feestelijk te maken, trakteerde de familie alle aanwezigen op gebak tijdens de koffiepauze.

 

 

 

Na de pauze sloot het orkest, onder leiding van Ton van Overdam de muzikale avond af. Het eerste nummer dat het orkest uitvoerde samen met de slagwerkgroep, was de Feestmars, uitgezocht door Siem. Omdat dit nummer als verrassing op het programma stond en zonder Siems’ weten was voorbereid, kon hij tussen het publiek genieten van deze mars. Hierna vervolgde het orkest, inclusief de jubilaris, het programma met populaire, herkenbare nummers.

 

 

 

Sing in 16 december

 

Muziekvereniging DHH organiseert op 16 december opnieuw een kerst Sing-in, waarin het orkest met een gelegenheidskoor optreedt in Woubrugge en Hoogmade. Iedereen kan zich opgeven voor dit koor, waarbij ervaring geen vereiste is. Er gaan een drietal repetities vooraf aan de concerten om het koor klaar te stomen voor het concert, en koor en orkest aan elkaar te laten wennen. Deze repetities vinden plaats in clubgebouw Drieluik te Hoogmade, op dinsdagavond 27 november, 4 december en 11 december. Aanmelden kan via kerst@deheerlijkheidhoogmade.nl.